Narancsos mákos guba

Narancsos mákos guba

Hozzávalók:

6 db kifli, 6 dl tej, 20 dkg mák, 8 dkg cukor, 10 dkg kandírozott narancshéj, 20 dkg porcukor, 4 db tojás (szobahőmérsékletű), vaj a forma kikenéséhez,

Elkészítés:

A kifliket felkarikázzuk. A tejben elkeverjük a cukrot, a mákot és a tojást. Elkeverjük a kiflivel és hagyjuk , hogy a kifli felszívja a tejet. Hozzáadjuk a kandírozott narancshéjat. A gubát kivajazott tűzálló tálba szedjük, egyenesre lapítjuk. A szoba hőmérsékletű tojásfehérjét habbá verjük. Mikor már habos, de nem kemény elkezdjük kanalanként adagolni a porcukrot. Minden egyes porcukor között verjük a habot 30 másodpercig, amíg fényes, kemény, vágható masszát nem kapunk. A tojáshabot a guba tetejére kenjük és 180 fokos előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Lehet hidegen és melegen is fogyasztani.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Citromos piskótakocka

Citromos piskótakocka

A citromos piskóta az egyik nagy kedvencem volt gyerekkoromban. Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb édesség volt, amit anyukám készített. Persze Ő nem erre volt a legbüszkébb, de mi mindig örültünk, amikor nyáron kiültünk a kerti kis házba, és kihozta nekünk a frissen készült piskóta kockákat.
piskóta citrom

Csörögefánk

Csörögefánk

Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
liszt tojás vaj tejföl

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá