Női szeszély

(deszert)

Női szeszély

Hozzávalók:

14 dkg vaj, 7 tojás , 14 dkg liszt, 28 dkg cukor, 1 kávéskanál sütőpor, 20 dkg sárgabaracklekvár, vaj és liszt a kikenéshez,

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a 7 tojás sárgájával és a 14 dkg cukorral, majd hozzákeverjük a kávéskanálnyi sütőporral elkevert 14 dkg lisztet. Egy tepsit kivajazzuk, lisztezzük és belerakjuk a tésztát. Ez egy elég sűrű tészta, nem folyik, ezért kenőkéssel kenjük a 20x30 cm-es tepsibe. Egyébként a meleg hatására szépen elterül majd. 
170 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. Amíg sül, a 7 tojás fehérjét 14 dkg cukorral kemény habbá verjük.
A tésztát kivesszük a sütőből, baracklekvárral gazdagon megkenjük, és rárakjuk a tojás fehérjét. A tetejét villával megmintázzuk, majd 5 percre visszatesszük a sütőbe, amíg szép színt kap a teteje.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Diós guba sodóval

Diós guba sodóval

A diós guba egy hirtelen jött ötlettől vezérelve készült. Előző nap diós tészta volt az ebéd, és maradt egy csomó darált dió. Mivel a mákos guba a család nagy kedvence, így megnéztük mi van, ha dióval készítjük el.
dió tej kifli

Aszalt barackos keksz

Aszalt barackos keksz

Az asztalt barackos keksz gyors rágcsa, ha van kéznél aszalt barack. Lehet szilva is, vagy bármilyen aszalt gyümölcs
barack margarin tojás

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből