Almás mézes krémes

(deszert)

Almás mézes krémes

Hozzávalók:

60 dkg liszt + a nyújtáshoz, 12,5 dkg vaj, 2 evőkanál méz, 15 dkg porcukor, 2 tojás, 1-1,5 dl tej, 1 teáskanál szódabikarbóna, 10 dkg ét tortabevonó, 4 dl almalé, 5 dkg cukor, 1 csomag vaniliás pudingpor, 25 dkg vaj, 15 dkg baracklekvár, 1 teáskanál őrölt szegfűszeg,

Elkészítés:

A tésztához kissé elmorzsoljuk a lisztet, a szódabikarbónát és a puha vajat. A mézet, a porcukrot, a tojást és az 1 dl tejet simára keverjük, majd a lisztes részhez adjuk és sima tésztává dolgozzuk. Ha szükséges adjunk még hozzá tejet, hogy összeálljon. Szobahőmérsékleten 15-20 percig letakarva pihentetjük.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Kb fél cm vastag és 20*30 cm-es lapokat nyújtunk belőle egy kilisztezett felületen. Sütőpapírral bélelt tepsibe beleteszem a tészta lapokat és 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben. Ha kész kivesszük és kihűtjük.
A krémhez felforralunk 3 dl almlevet a cukorral. A maradék 1 dl almalevet elkeverjük a pudingporral és besűritjük vele a felforralt almalevet. Ha kihűlt habosra keverjük a puha vajjal és a szegfűszeggel.
Az almás krém felét egyenletesen elkenjük az egyik tészta lapon, majd a tetejére teszek még egy lapot. Ezt megkenem baracklekvárral és ismét lapot teszek rá. Erre teszem a maradék krémet és a tetejére helyezem az utolsó lapot. Beteszem a hűtőbe dermedni.
A csokit forró víz fölött megolvasztom és a hűtőből kivett süti tetejét egyenletesen bevonom vele. Ha megköt a csoki egyenlő szeletekre vágjuk és lehet enni.


További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sárgarépás muffin

Sárgarépás muffin

Csingiling óta ez nálunk már csak répás-rozsos muffin. Persze rozs nincs benne csak dió és répa, de amikor csinálunk diós-répás muffint, mindig eszünkbe jut a mese.
sárgarépa dió tojás gyömbér

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből