Sárgarépás muffin

(deszert)

Sárgarépás muffin

Hozzávalók:

25 dkg sárgarépa, 20 dkg finomliszt, 15 dkg darált mogyoró vagy mandula vagy dió, 2 dl tejföl, 1 dl étolaj, 15 dkg barna vagy fehér cukor, 1 db tojás, 0,5 tk. őrölt gyömbér, 2,5 tk sütőpor, 1 citrom reszelt héja, a mázhoz:, 15 dkg porcukor, 2-3 ek. citromlé, 12 db marcipán répa,

Elkészítés:

Csingiling óta ez nálunk már csak répás-rozsos muffin. Persze rozs nincs benne csak dió és répa, de amikor csinálunk diós-répás muffint, mindig eszünkbe jut a mese.

Az elkészítése ugyanolyan, mint bármely más muffiné, csak egy-két plusz hozzávalóval.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a sütőforma mélyedéseibe beletesszük a muffin papírt.

Megmossuk és megtisztítjuk a sárgarépákat, majd finomra reszeljük.
Citromlevet csepegtetünk rá és hozzákeverjük a reszelt citromhéjat. A lisztet összekeverjük a reszelt répával, a sütőporral, a gyömbérrel és a darált dió vagy mogyoróval.

A tojást egy másik edényben felverjük, és jól kikeverjük a cukorral, olajjal és a tejföllel. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és könnyedén összedolgozzuk. A tésztát a sütőformákba adagoljuk és 20-25 percig sütjük.

A mázhoz jól keverjük ki a porcukrot a citromlével.
Díszítéshez használhatjuk a mázat, de marcipánnal borítva is finom lesz, sőt együtt a legfinomabb. 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Madártej

Madártej

A madártej a legmókásabb desszert. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Az elkészítéshez minimális kézügyesség azért elkél, de egyébként végtelenül egyszerű.
tej tojás cukor vanília

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

sárgarépa, dió, tojás, gyömbér