Narancsos mákos guba

(deszert)

Narancsos mákos guba

Hozzávalók:

6 db kifli, 6 dl tej, 20 dkg mák, 8 dkg cukor, 10 dkg kandírozott narancshéj, 20 dkg porcukor, 4 db tojás (szobahőmérsékletű), vaj a forma kikenéséhez,

Elkészítés:

A kifliket felkarikázzuk. A tejben elkeverjük a cukrot, a mákot és a tojást. Elkeverjük a kiflivel és hagyjuk , hogy a kifli felszívja a tejet. Hozzáadjuk a kandírozott narancshéjat. A gubát kivajazott tűzálló tálba szedjük, egyenesre lapítjuk. A szoba hőmérsékletű tojásfehérjét habbá verjük. Mikor már habos, de nem kemény elkezdjük kanalanként adagolni a porcukrot. Minden egyes porcukor között verjük a habot 30 másodpercig, amíg fényes, kemény, vágható masszát nem kapunk. A tojáshabot a guba tetejére kenjük és 180 fokos előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Lehet hidegen és melegen is fogyasztani.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Kattancs

Kattancs

A kattancs úgy került a repertoáromba, hogy a nagyobbik lányom indult egy néprajzi versenyen, ahol táj ételeket is kellett csinálni. Mivel édesszájú, így csak valamilyen sütemény jöhetett szóba. Megnéztük a lehetőségeket, és így esett a választás a kattancsra.
őrölt pirospaprika liszt élesztő vaj tojás

Csokis - Banános keksz - Paleo

Csokis - Banános keksz - Paleo

Ez a legegyszerűbb paleo süti, amit csak el lehet készíteni. Tisztára olyan, mint amikor gyerekkorunkban mindenféle édességet összekevertünk, és elneveztük mindent bele sütinek
csokoládé xilit mandula banán

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből