Narancsos mákos guba

(deszert)

Narancsos mákos guba

Hozzávalók:

6 db kifli, 6 dl tej, 20 dkg mák, 8 dkg cukor, 10 dkg kandírozott narancshéj, 20 dkg porcukor, 4 db tojás (szobahőmérsékletű), vaj a forma kikenéséhez,

Elkészítés:

A kifliket felkarikázzuk. A tejben elkeverjük a cukrot, a mákot és a tojást. Elkeverjük a kiflivel és hagyjuk , hogy a kifli felszívja a tejet. Hozzáadjuk a kandírozott narancshéjat. A gubát kivajazott tűzálló tálba szedjük, egyenesre lapítjuk. A szoba hőmérsékletű tojásfehérjét habbá verjük. Mikor már habos, de nem kemény elkezdjük kanalanként adagolni a porcukrot. Minden egyes porcukor között verjük a habot 30 másodpercig, amíg fényes, kemény, vágható masszát nem kapunk. A tojáshabot a guba tetejére kenjük és 180 fokos előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Lehet hidegen és melegen is fogyasztani.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Kattancs

Kattancs

A kattancs úgy került a repertoáromba, hogy a nagyobbik lányom indult egy néprajzi versenyen, ahol táj ételeket is kellett csinálni. Mivel édesszájú, így csak valamilyen sütemény jöhetett szóba. Megnéztük a lehetőségeket, és így esett a választás a kattancsra.
őrölt pirospaprika liszt élesztő vaj tojás

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből