Narancsos mákos guba

(deszert)

Narancsos mákos guba

Hozzávalók:

6 db kifli, 6 dl tej, 20 dkg mák, 8 dkg cukor, 10 dkg kandírozott narancshéj, 20 dkg porcukor, 4 db tojás (szobahőmérsékletű), vaj a forma kikenéséhez,

Elkészítés:

A kifliket felkarikázzuk. A tejben elkeverjük a cukrot, a mákot és a tojást. Elkeverjük a kiflivel és hagyjuk , hogy a kifli felszívja a tejet. Hozzáadjuk a kandírozott narancshéjat. A gubát kivajazott tűzálló tálba szedjük, egyenesre lapítjuk. A szoba hőmérsékletű tojásfehérjét habbá verjük. Mikor már habos, de nem kemény elkezdjük kanalanként adagolni a porcukrot. Minden egyes porcukor között verjük a habot 30 másodpercig, amíg fényes, kemény, vágható masszát nem kapunk. A tojáshabot a guba tetejére kenjük és 180 fokos előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Lehet hidegen és melegen is fogyasztani.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csőröge fánk II.

Csőröge fánk II.

Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
fánk

Sárgarépás muffin

Sárgarépás muffin

Csingiling óta ez nálunk már csak répás-rozsos muffin. Persze rozs nincs benne csak dió és répa, de amikor csinálunk diós-répás muffint, mindig eszünkbe jut a mese.
sárgarépa dió tojás gyömbér

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből