Körtés sütemény vaníliasodóval

Körtés sütemény vaníliasodóval

Hozzávalók:

20 dkg vaj+ a kikenéshez, 30 dkg barna cukor, 4 db tojás, 7,5 dkg liszt+ a kikenéshez, 5 dkg keserű kakaópor, 10 dkg étcsokoládé, 3 db körte, A sodóhoz:, 500 ml tej, 2 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál vaj, fél teáskanál vaníliakivonat,

Elkészítés:

A tésztához a vajat olvasszuk meg és hagyjuk kissé hűlni. Öntsük keverőtálba, adjuk hozzá a barna cukrot és jó alaposan keverjük össze.
A tojásokat egyesével üssük egy bele, és robotgéppel dolgozzuk össze kb.2-3 perc alatt. Habos masszát kell kapnunk. Szitáljuk bele a lisztet és a kakaóport, adjuk hozzá az apróra vágott étcsokoládét és keverjük ismét össze nagyon alaposan.
Öntsük a tésztát egy kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába. A megmosott körtéket hámozzuk meg, vágjuk félbe és szedjük ki a magházát. A domború oldalukat vagdossuk be 2-3 mm-enként, majd tegyük a tésztára úgy, hogy minden szeletre jusson egy fél körte. Süssük aranysárgára180 fokon kb. 30 perc alatt.
A vaníliasodóhoz öntsünk egy lábasba tejet, szórjuk bele a cukrot, és kevergetve, kis lángon melegítsük, amíg a cukor feloldódik. Húzzuk le a tűzről, keverjük bele a vajat, a vaníliakivonattal együtt. A sodót lehűtve a sütire locsoljuk.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá