Spenót

(főétel)

Spenót

Hozzávalók:

1 cs mirelit spenót, 1 kg krumpli, olaj, 2-3 ek liszt, személyenként 1 tojás, 1/2 dl tej,

Elkészítés:

A spenót gazdag vasban és c vitaminban. Télen kötelező.

A tejben 20 percig főzöm a spenótot, majd 1 mokkás kanál sót adok hozzá, majd vékony rántással berántom.
A krumplit megpucolom, és kb 2 centis kockákra vágom, majd enyhén sós vízben megfőzöm.
Tálaláskor a krumplit egy tányérba teszem, öntök rá a spenót szószból, majd egy tükörtojást teszek a tetejére.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sárgaborsó főzelék

Sárgaborsó főzelék

A sárgaborsó főzeléknek a színe a legjobb. Nagyon klassz okker színe van. Finom és tápláló. Örökmozgó gyerekkel rendelkező családban elengedhetetlen kelléke az étrendnek.
sárgaborsó liszt só

Lencsefőzelék

Lencsefőzelék

Hagyományos újévi étel, hogy bőséges legyen az év. A lényeg, hogy másodikára nem maradhat és azé a pénz, aki megfőzi.
lencse újév gazdagság virsli

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

spenót, krumpli, tojás

Szólj hozzá