Sárgarépa főzelék
(főétel)

Hozzávalók:
1/2 kg répa, liszt, só, olaj,Elkészítés:
A répát apró kockákra vágjuk, majd kevés vízzel megpároljuk. Hozzáadunk 1 kávéskanál sót, majd berántjuk.
A rántáshoz egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd ha felmelegedett hozzáadunk annyi lisztet, amennyi az olajat felveszi és kis lángon, folyamatosan kevergetve zsemlebarnára pirítjuk.
Ha kész folyamatosan kevergetve annyi rántást adunk a répához, hogy az főzelék sűrűségű legyen,
Tálalhatjuk fasírt golyóval.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Spenót
A spenót gazdag vasban és c vitaminban. Télen kötelező.
spenót krumpli tojás

Borsó főzelék
A borsófőzelék egyszerűsége miatt ajánlott a szürke hétköznapokra.
borsó