Sárgarépa főzelék
(főétel)

Hozzávalók:
1/2 kg répa, liszt, só, olaj,Elkészítés:
A répát apró kockákra vágjuk, majd kevés vízzel megpároljuk. Hozzáadunk 1 kávéskanál sót, majd berántjuk.
A rántáshoz egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd ha felmelegedett hozzáadunk annyi lisztet, amennyi az olajat felveszi és kis lángon, folyamatosan kevergetve zsemlebarnára pirítjuk.
Ha kész folyamatosan kevergetve annyi rántást adunk a répához, hogy az főzelék sűrűségű legyen,
Tálalhatjuk fasírt golyóval.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Kelkáposzta főzelék
A kelkáposzta főzelék gyerekkorom réme volt. Persze most már szeretem, de amikor harcolok a gyerekekkel, hogy megegyék, nincs elfogadható érvem mellette.
kelkáposzta liszt só

Sárgaborsó főzelék
A sárgaborsó főzeléknek a színe a legjobb. Nagyon klassz okker színe van. Finom és tápláló. Örökmozgó gyerekkel rendelkező családban elengedhetetlen kelléke az étrendnek.
sárgaborsó liszt só