Sárgarépa főzelék
(főétel)

Hozzávalók:
1/2 kg répa, liszt, só, olaj,Elkészítés:
A répát apró kockákra vágjuk, majd kevés vízzel megpároljuk. Hozzáadunk 1 kávéskanál sót, majd berántjuk.
A rántáshoz egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd ha felmelegedett hozzáadunk annyi lisztet, amennyi az olajat felveszi és kis lángon, folyamatosan kevergetve zsemlebarnára pirítjuk.
Ha kész folyamatosan kevergetve annyi rántást adunk a répához, hogy az főzelék sűrűségű legyen,
Tálalhatjuk fasírt golyóval.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Zöldbabfőzelék
Bevallom, a zöldbabfőzelék nekem sem volt a kedvencem gyerekkoromban.
De mint az én anyukám nekem, én is gyakran főzök a lányaimnak, mert gazdag vitamin és rost forrás.
zöldbab liszt olaj

Vajbab főzelék
A vajbab főzelék egy nagyon egyszerű, éppen ezért ideális hétköznapi ebéd. 15 perc alatt kész, így ha sok dolgom van délelőtt, mielőtt a lányokért mennék az iskolába, gyorsan össze tudom dobni.
vajbab tejföl liszt ecet
