Sárgarépa főzelék

(főétel)

Sárgarépa főzelék

Hozzávalók:

1/2 kg répa, liszt, só, olaj,

Elkészítés:

A répát apró kockákra vágjuk, majd kevés vízzel megpároljuk. Hozzáadunk 1 kávéskanál sót, majd berántjuk. 
A rántáshoz egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd ha felmelegedett hozzáadunk annyi lisztet, amennyi az olajat felveszi és kis lángon, folyamatosan kevergetve zsemlebarnára pirítjuk. 
Ha kész folyamatosan kevergetve annyi rántást adunk a répához, hogy az főzelék sűrűségű legyen,

Tálalhatjuk fasírt golyóval.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Vajbab főzelék

Vajbab főzelék

A vajbab főzelék egy nagyon egyszerű, éppen ezért ideális hétköznapi ebéd. 15 perc alatt kész, így ha sok dolgom van délelőtt, mielőtt a lányokért mennék az iskolába, gyorsan össze tudom dobni.
vajbab tejföl liszt ecet

Lencsefőzelék

Lencsefőzelék

Hagyományos újévi étel, hogy bőséges legyen az év. A lényeg, hogy másodikára nem maradhat és azé a pénz, aki megfőzi.
lencse újév gazdagság virsli

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

répa, liszt, olaj