Csirke raguleves
(főétel)

Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell, 3 sárgarépa, 3 fehér répa, 20 dkg zöldborsó, só, petrezselyem, fekete egész bors, apró szemű csigatészta,Elkészítés:
A csirke raguleves előkészítése macerás, mivel a zöldségeket kicsire kell szeletelni. Emlékszem, anyukám mindig karikákra szeletelte a répát, de ahogy elkezdtem a lányoknak főzni, hozzászoktam, hogy apró kockára vágok mindent. Bár a lányok már kinőttek a csecsemő korból, ez a leves valahogy mégis így maradt :-)
Ezzel együtt nagyon könnyen elkészíthető.
A megmosott csirkemellet kockákra vágom, majd egy lábosba teszem és hideg vízzel felöntöm.
Közepes lángon felforralom. A keletkezett habot szűrővel leszedem a tetejéről. Óvatosan kell, hogy ne keveredjen bele a lébe.
2-3 mokkás kanál sót teszek hozzá, majd hozzáadom a borsót.
A sárgarépát és a fehér répát apró kockákra vágom és a forrásban lévő vízbe teszem.
Hozzáadok 8-10 szem egész borsot, majd az apróra vágott petrezselymet.
Közepes lángon 20-25 perc alatt megfő.
A tésztát enyhén sós vízben megfőzőm, és tálaláskor teszem a tányérba.
Ezzel együtt nagyon könnyen elkészíthető.
A megmosott csirkemellet kockákra vágom, majd egy lábosba teszem és hideg vízzel felöntöm.
Közepes lángon felforralom. A keletkezett habot szűrővel leszedem a tetejéről. Óvatosan kell, hogy ne keveredjen bele a lébe.
2-3 mokkás kanál sót teszek hozzá, majd hozzáadom a borsót.
A sárgarépát és a fehér répát apró kockákra vágom és a forrásban lévő vízbe teszem.
Hozzáadok 8-10 szem egész borsot, majd az apróra vágott petrezselymet.
Közepes lángon 20-25 perc alatt megfő.
A tésztát enyhén sós vízben megfőzőm, és tálaláskor teszem a tányérba.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Gulyásleves
Nálunk az abszolút favorit a gulyás leves. Nem az 5 perces kategóriába tartozik, de nagyon finom. A közhiedelemmel ellentétben a gulyás leves nem kizárólag marha lábszárból készülhet. Ahol gyerek van, ott készülhet pulykából vagy sertésből is.
gulyás leves paprika paradicsom csipetke

Anyukám gyümölcslevese
Sok gyümölcsleves receptet láttam és főztem már, de anyukám receptjénél eddig nem találnom finomabbat. Persze lehet, hogy csak a gyerekkori emlékek teszik ilyen finommá, de én akkor is imádom.
meggy tejföl liszt
