Csirke raguleves

(főétel)

Csirke raguleves

Hozzávalók:

1/2 kg csirkemell, 3 sárgarépa, 3 fehér répa, 20 dkg zöldborsó, , petrezselyem, fekete egész bors, apró szemű csigatészta,

Elkészítés:

A csirke raguleves előkészítése macerás, mivel a zöldségeket kicsire kell szeletelni. Emlékszem, anyukám mindig karikákra szeletelte a répát, de ahogy elkezdtem a lányoknak főzni, hozzászoktam, hogy apró kockára vágok mindent. Bár a lányok már kinőttek a csecsemő korból, ez a leves valahogy mégis így maradt :-)

Ezzel együtt nagyon könnyen elkészíthető.

A megmosott csirkemellet kockákra vágom, majd egy lábosba teszem és hideg vízzel felöntöm.
Közepes lángon felforralom. A keletkezett habot szűrővel leszedem a tetejéről. Óvatosan kell, hogy ne keveredjen bele a lébe.
2-3 mokkás kanál sót teszek hozzá, majd hozzáadom a borsót.
A sárgarépát és a fehér répát apró kockákra vágom és a forrásban lévő vízbe teszem.
Hozzáadok 8-10 szem egész borsot, majd az apróra vágott petrezselymet.

Közepes lángon 20-25 perc alatt megfő.

A tésztát enyhén sós vízben megfőzőm, és tálaláskor teszem a tányérba.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Karfiol leves

Karfiol leves

A karfiol leves egy nagyon finom krémes leves. Nagyon szeretjük. Pirított zsemlekockákkal a legjobb.
karfiol sárgarépa fehér répa liszt tejföl

Tojásleves

Tojásleves

Egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam a receptet, és egyből a gyerekek kedvence lett.

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirke, zöldborsó, sárgarépa, fehér répa, bors