Anyukám gyümölcslevese

(főétel)

Anyukám gyümölcslevese

Hozzávalók:

2 üveg meggy konzerv vagy 1 kg friss meggy, 8-10 db szilva, 2 dl tejföl, 3 evőkanál liszt, 4-5 evőkanál kristálycukor, 5-6 szem szegfűszeg,

Elkészítés:

Sok gyümölcsleves receptet láttam és főztem már, de anyukám receptjénél eddig nem találtam finomabbat. Persze lehet, hogy csak a gyerekkori emlékek teszik ilyen finommá, de én akkor is imádom.

És most következzen a titkos recept :-)

A gyümölcsöket egy lábasba teszem és felöntöm vízzel.
Hozzáadom a cukrot és a szegfűszeget, és közepes lángon kb. 15 percig főzöm.
Ha megpuhultak a gyümölcsök, akkor habarást készítek.

A habarást úgy készítem, hogy a tejfölt egy tálba öntöm, és hozzáadom a 3 evőkanál lisztet és kevés hideg vízzel alaposan összekeverem. Érdemes a keveréshez habverőt használni, mert akkor garantáltan csomómentes lesz.
A kész habarást a forrásban lévő leveshez öntöm folyamatos keverés mellett. Amint a habarással rottyan ey párat el is zárható.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Tojásleves

Tojásleves

Egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam a receptet, és egyből a gyerekek kedvence lett.

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

meggy, tejföl, liszt