Frankfurti leves

(főétel)

Frankfurti leves

Hozzávalók:

1 kg kelkáposzta, 2 pár virsli, , 1 ek cukor, 1 ek ecet, őrölt pirospaprika, olaj,

Elkészítés:

A kelkáposztát nem túl apróra feldarabolom, és egy lábosba teszem és felöntöm vízzel.
Hozzáadok 2-3 kávéskanál sót és felforralom.
A virslit karikákra vágom és beleteszem a forrásban lévő káposztás vízbe.
Ha kész, paprikás rántással berántom.

A paprikás rántást úgy készítem, hogy egy kis lábasba kb 1/2 dl olajat teszek, majd hozzáadok 4 evőkanál lisztet. Kis lángon, folyamatos kevergetés mellett enyhén megpirítom. Amint kész, lehúzom a tűzről, és 1 ek őrölt pirospaprikát adok hozzá.

Jól összekeverem, és visszateszem a tűzre és folyamatos kevergetés mellett annyi vizet adok hozzá, hogy sűrű folyós állaga legyen.

A forrásba lévő levesbe, folyamatos kevergetés mellett lassan öntöm a rántást. Annyit kell csak beletenni, amitől nagyon kicsit besűrűsödik.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Brokkoli krémleves

Brokkoli krémleves

A brokkoli krémleves a lányok mumusa. Riogatásnak nagyon jó, de azért néha ezt is meg kell enni. Mi persze imádjuk, de egy gyerekkel megetetni már-már lehetetlen...
brokkoli tejszín sárgarépa

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből