Karalábéleves

(főétel)

Karalábéleves

Hozzávalók:

3-4 db zsenge karalábé, 3 db sárga répa, 3 db fehér répa, petrezselyem, , olaj,

Elkészítés:

A karalábé leves egy könnyű, finom kis leves. Nagyon szeretjük, mert a karalábé kellemesen édes. Persze a lányok a pirított zsemlekockák miatt szeretik annyira :-)

Az elkészítése a többi zöldségleveshez hasonlóan nagyon könnyű.
A karalábét megpucolom, és kis kockákra vágom.
Kevés olajat öntök egy lábosba és beleteszem a karalábékat, és kis lángon megpárolom.
Ameddig párolódik, megpucolom a sárgarépát és a fehér répát és csíkokra vágom.
Hozzáadom a párolódó karalábéhoz, és párolom még együtt egy kicsit. 

Ezután felöntöm vízzel, hozzáadok 1-2 mokkás kanál sót.
20-25 percig főzöm. Akkor ró, amikor a karalábé megpuhul.
 
Enyhén sós vízben tésztát főzök. Ez lehet bármilyen levestészta.
Ha kész, minden tányérba két evőkanál tésztát teszek, és erre merem a levest.

Tálalhatjuk pirított zsemlekockákkal is.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Lebbencs leves

Lebbencs leves

A lebbencs leves klasszikus, könnyen elkészíthető finom leves. A sok tészta miatt a gyerekek tányérja biztos hogy üres lesz az ebéd végén.
tészta paradicsom paprika petrezselyem

Anyukám gyümölcslevese

Anyukám gyümölcslevese

Sok gyümölcsleves receptet láttam és főztem már, de anyukám receptjénél eddig nem találnom finomabbat. Persze lehet, hogy csak a gyerekkori emlékek teszik ilyen finommá, de én akkor is imádom.
meggy tejföl liszt

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

karalábé, sárgarépa, fehér répa, tészta

Szólj hozzá