Karalábéleves

(főétel)

Karalábéleves

Hozzávalók:

3-4 db zsenge karalábé, 3 db sárga répa, 3 db fehér répa, petrezselyem, , olaj,

Elkészítés:

A karalábé leves egy könnyű, finom kis leves. Nagyon szeretjük, mert a karalábé kellemesen édes. Persze a lányok a pirított zsemlekockák miatt szeretik annyira :-)

Az elkészítése a többi zöldségleveshez hasonlóan nagyon könnyű.
A karalábét megpucolom, és kis kockákra vágom.
Kevés olajat öntök egy lábosba és beleteszem a karalábékat, és kis lángon megpárolom.
Ameddig párolódik, megpucolom a sárgarépát és a fehér répát és csíkokra vágom.
Hozzáadom a párolódó karalábéhoz, és párolom még együtt egy kicsit. 

Ezután felöntöm vízzel, hozzáadok 1-2 mokkás kanál sót.
20-25 percig főzöm. Akkor ró, amikor a karalábé megpuhul.
 
Enyhén sós vízben tésztát főzök. Ez lehet bármilyen levestészta.
Ha kész, minden tányérba két evőkanál tésztát teszek, és erre merem a levest.

Tálalhatjuk pirított zsemlekockákkal is.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csirkemell ragu leves

Csirkemell ragu leves

A csirkemell raguleves nagy kedvenc. Amikor babák voltak a lányok, minden héten készült. Ma már kicsit ritkábban főzök sajnos.
csirkemell sárgarépa fehér répa borsó

Gulyásleves

Gulyásleves

Nálunk az abszolút favorit a gulyás leves. Nem az 5 perces kategóriába tartozik, de nagyon finom. A közhiedelemmel ellentétben a gulyás leves nem kizárólag marha lábszárból készülhet. Ahol gyerek van, ott készülhet pulykából vagy sertésből is.
gulyás leves paprika paradicsom csipetke

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

karalábé, sárgarépa, fehér répa, tészta