Brokkoli leves

(főétel)

Brokkoli leves

Hozzávalók:

40 dkg brokkoli, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, petrezselyemzöld, apró száraztészta,

Elkészítés:

 

A brokkolit megmosom, megtisztítom, majd szétszedem rózsáira.

 

A hagymát felkockázom, majd kevés olajon üvegesre pirítom.
Amint a hagyma megpirult, ráteszem a brokkolit és óvatosan keverve, a hagymás olajon párolom. (4-5 perc alatt megfonnyad)
Kevés lisztet keverek hozzá, mintha rántást csinálnék és összekeverem a petrezselyemmel.
Párszor megkeverem, hogy az alapanyagok összeálljanak, majd hozzáadom a pirospaprikát és ráöntöm a tejfölt. Ezt is megkeverem párszor majd felöntöm vízzel.

Van aki húsleves lével önti fel, de nálunk nem nagyon szokott lenni felesleges hús alap lé, az alap lé kockáknak és instant vackoknak pedig nem vagyunk hívei.

Fedő alatt 20-25 percig kis lángon főzzük. Ennyi idő alatt a brokkoli szépen megpuhul. A végé hozzá lehet adni a száraztésztát.
Ez utóbbit külön is főzhetjük, és csak tálaláskor adhatjuk a leveshez. Ízlés kérdése, bár nagy előnye, hogy a gyerekek, akik inkább a tésztát szeretik, és kevésbé a brokkolit, több tésztát kaphatnak, mintha belefőztük volna.

 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Marhahúsleves

Marhahúsleves

Emlékszem, anyukám mindig húslevest főzött nekem, amikor beteg voltam. Mindig azt mondta, hogy ez a legjobb gyógyszer, de csak akkor hat, ha mind egy cseppig megeszem. Talán ezért esik olyan jól amikor a lányok a kanalukba öntik az utolsó cseppet a tányérból. Sohasem mutattam nekik, de én is ezt csináltam :-)
marhahús leves karalábé zeller sárgarépa fehér répa petrezselyem

Karfiol leves

Karfiol leves

A karfiol leves egy nagyon finom krémes leves. Nagyon szeretjük. Pirított zsemlekockákkal a legjobb.
karfiol sárgarépa fehér répa liszt tejföl

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

brokkoli, leves, petrezselyem, száraztészta