Krumpli leves

(főétel)

Krumpli leves

Hozzávalók:

1 kg krumpli, 3 sárga répa, 3 fehér répa, petrezselyem, , 1 ek őrölt pirospaprika, 2-3 babérlevél, 2-3 ek liszt,

Elkészítés:

A meghámozott és megmosott krumplit apró kockákra vágom, majd egy lábosba teszem.

Felöntöm vízzel és hozzáadok 2-3 mokkás kanál sót.

Ezután közepes lángon felforralom.

Ha felforrt, hozzáadom a csíkokra vágott sárgarépát és a fehér répát és a petrezselymet. 25-30 percig főzöm. Amint a répa megpuhult készíthetem a rántást.


A rántást úgy készítem, hogy egy kis lábasba kb 1/2 dl olajat öntök. Hozzáadok 2-3 ek lisztet és folyamatos kevergetés mellett kicsit megpirítom.

Amint megpirult, lehúzom a gázról és hozzáadok 1 ek őrölt pirospaprikát. Jól összekeverem, majd a gázra visszatéve, folyamatos kevergetés mellett hozzáadok annyi vizek, hogy az állaga sűrű folyós legyen.


Ha kész, folyamatos kevergetés mellett annyit öntök a leveshez, hogy az folyós maradjon. A rántással még 2-3 percig főzöm, és kész.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csirkemell ragu leves

Csirkemell ragu leves

A csirkemell raguleves nagy kedvenc. Amikor babák voltak a lányok, minden héten készült. Ma már kicsit ritkábban főzök sajnos.
csirkemell sárgarépa fehér répa borsó

Anyukám gyümölcslevese

Anyukám gyümölcslevese

Sok gyümölcsleves receptet láttam és főztem már, de anyukám receptjénél eddig nem találnom finomabbat. Persze lehet, hogy csak a gyerekkori emlékek teszik ilyen finommá, de én akkor is imádom.
meggy tejföl liszt

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből