Krumpli leves

(főétel)

Krumpli leves

Hozzávalók:

1 kg krumpli, 3 sárga répa, 3 fehér répa, petrezselyem, , 1 ek őrölt pirospaprika, 2-3 babérlevél, 2-3 ek liszt,

Elkészítés:

A meghámozott és megmosott krumplit apró kockákra vágom, majd egy lábosba teszem.

Felöntöm vízzel és hozzáadok 2-3 mokkás kanál sót.

Ezután közepes lángon felforralom.

Ha felforrt, hozzáadom a csíkokra vágott sárgarépát és a fehér répát és a petrezselymet. 25-30 percig főzöm. Amint a répa megpuhult készíthetem a rántást.


A rántást úgy készítem, hogy egy kis lábasba kb 1/2 dl olajat öntök. Hozzáadok 2-3 ek lisztet és folyamatos kevergetés mellett kicsit megpirítom.

Amint megpirult, lehúzom a gázról és hozzáadok 1 ek őrölt pirospaprikát. Jól összekeverem, majd a gázra visszatéve, folyamatos kevergetés mellett hozzáadok annyi vizek, hogy az állaga sűrű folyós legyen.


Ha kész, folyamatos kevergetés mellett annyit öntök a leveshez, hogy az folyós maradjon. A rántással még 2-3 percig főzöm, és kész.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Borsó leves

Borsó leves

A borsóleves a levesek között a kedvenc. Nagyon finom, sokféle íz keveredik benne, és persze a gyerekek kedvence a csipetke.
borsó sárgarépa petrezselyem

Gyöngybableves

Gyöngybableves

A gyöngybableves nálunk hagyományosan húsvét utáni étel, mivel mindig marad valamennyi sonka, amit magában már nem akar senki megenni. Az így megmaradt sonka remek alapja a gyöngybablevesnek.
gyöngybab sonka sárgarépa fehér répa petrezselyem

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből