Lebbencs leves

(főétel)

Lebbencs leves

Hozzávalók:

1/2 kg fodros nagykocka tészta, 3 sárgarépa, 3 fehér répa, 4 krumpli, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, petrezselyem, 1 paradicsom, 1 tv paprika, olaj,

Elkészítés:

Kevés olajon zsemlebarnára pirítom a tésztát (folyamatos kevergetés mellett) majd leveszem a tűzről, és hozzáadok 1 kávéskanál pirospaprikát és jól elkeverem.


Felöntöm vízzel, majd visszateszem a tűzhelyre és beleteszem a kockára vágott krumplit.
A répákat hasábra vágom (lehet karikára is) és szintén a levesbe teszem.

A paprikát csíkokra vágom, a paradicsomot pedig négyfelé, és szintén hozzáadom.

Végül az aprított petrezselyemlevelet adom a leveshez és a két kávéskanál sót.

40-45 percig, közepes lángon főzöm. 
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Tarhonya leves

Tarhonya leves

A tarhonya leves klasszikus, könnyen elkészíthető finom leves. Hasonló a lebbencs leveshez, csak a kolbász miatt kicsit markánsabb az íze
tarhonya répa krumpli petrezselyem

Paradicsomleves

Paradicsomleves

Paradicsomleves betűtésztával unalom ellen.
paradicsomleves betűtészta zeller

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

tészta, paradicsom, paprika, petrezselyem