Lebbencs leves

(főétel)

Lebbencs leves

Hozzávalók:

1/2 kg fodros nagykocka tészta, 3 sárgarépa, 3 fehér répa, 4 krumpli, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, petrezselyem, 1 paradicsom, 1 tv paprika, olaj,

Elkészítés:

Kevés olajon zsemlebarnára pirítom a tésztát (folyamatos kevergetés mellett) majd leveszem a tűzről, és hozzáadok 1 kávéskanál pirospaprikát és jól elkeverem.


Felöntöm vízzel, majd visszateszem a tűzhelyre és beleteszem a kockára vágott krumplit.
A répákat hasábra vágom (lehet karikára is) és szintén a levesbe teszem.

A paprikát csíkokra vágom, a paradicsomot pedig négyfelé, és szintén hozzáadom.

Végül az aprított petrezselyemlevelet adom a leveshez és a két kávéskanál sót.

40-45 percig, közepes lángon főzöm. 
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Borsó leves

Borsó leves

A borsóleves a levesek között a kedvenc. Nagyon finom, sokféle íz keveredik benne, és persze a gyerekek kedvence a csipetke.
borsó sárgarépa petrezselyem

Brokkoli krémleves

Brokkoli krémleves

A brokkoli krémleves a lányok mumusa. Riogatásnak nagyon jó, de azért néha ezt is meg kell enni. Mi persze imádjuk, de egy gyerekkel megetetni már-már lehetetlen...
brokkoli tejszín sárgarépa

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

tészta, paradicsom, paprika, petrezselyem