Lebbencs leves
(főétel)

Hozzávalók:
1/2 kg fodros nagykocka tészta, 3 sárgarépa, 3 fehér répa, 4 krumpli, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, petrezselyem, 1 paradicsom, 1 tv paprika, olaj,Elkészítés:
Kevés olajon zsemlebarnára pirítom a tésztát (folyamatos kevergetés mellett) majd leveszem a tűzről, és hozzáadok 1 kávéskanál pirospaprikát és jól elkeverem.
Felöntöm vízzel, majd visszateszem a tűzhelyre és beleteszem a kockára vágott krumplit.
A répákat hasábra vágom (lehet karikára is) és szintén a levesbe teszem.
A paprikát csíkokra vágom, a paradicsomot pedig négyfelé, és szintén hozzáadom.
Végül az aprított petrezselyemlevelet adom a leveshez és a két kávéskanál sót.
40-45 percig, közepes lángon főzöm.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Gyöngybableves
A gyöngybableves nálunk hagyományosan húsvét utáni étel, mivel mindig marad valamennyi sonka, amit magában már nem akar senki megenni. Az így megmaradt sonka remek alapja a gyöngybablevesnek.
gyöngybab sonka sárgarépa fehér répa petrezselyem

Tyúkhúsleves
Anyukám tyúkhúsleves receptje az ünnep elengedhetetlen része volt. Emlékszem, mi gyerekek mindig veszekedtünk, hogy ki kapja a legjobb falatokat.
tyúk leves