Spékelt sült pulykacomb

(főétel)

Spékelt sült pulykacomb

Hozzávalók:

2 db pulykacomb, 10 dkg füstölt szalonna, olaj,

Elkészítés:

Ez a recept egy nagyon egyszerű pulykasült recept.
Mivel csak sós összetevőket tartalmaz, így mindig csinálok hozzá valamilyen kis egyszerű zöldséges savanyúságot.
Mivel a pulykát elég sokáig kell sütni, így amikor délelőtt szeretnék egy kis időt magamra, akkor ez az étel ideális választás, mert tartalmas, az elkészítésével mégsem kell nagyon vacakolni :-)

A combokat jól megmosom, és éles késsel 4-5 helyen mélyen bevágom.
A felszeletelt szalonnát a résekbe tömködöm, majd megsózom. 
Tepsibe teszem, majd meglocsolom olajjal.
1 pohár vizet öntök a tepsibe majd alumínium fóliával letakarva, közepes hőmérsékletű sütőbe teszem.
40-45 percig fólia alatt párolom, majd leveszem róla a fóliát és anélkül sütöm még 25-30 percig. Időnként meglocsolom a levével.
Amint a teteje ropogósra sül, kész van.

Rizzsel vagy krumplipürével isteni.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sült oldalas

Sült oldalas

Sült oldalas, és gyerek korunk favoritja a zsíros kenyér
oldalas fokhagyma zsíros kenyér

Rántott karfiol

Rántott karfiol

A rántott zöldségek közül ez a legnagyobb kedvenc, mert a karfiol kirántva egyszerre édes és sós, így a többi rántott finomságnak - amivel együtt szoktam tálalni - nagyon klasszul kiemeli az ízét. Persze a lányoknak nem kedvence, mert hasonlít a brokkolira, de azért egy-két szemet mindig sikerül elrejtenem a tányérjukon :-)
karfiol tojás liszt zsemlemorzsa olaj

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

pulykacomb, szalonna