Grillezett oldalas édes burgonyával
(főétel)

Hozzávalók:
80 dkg édes burgonya, 50 dkg sütni való burgonya (közepes méretűek), só, 1 evőkanál gyömbérpor, 1 evőkanál cayenne bors, 1 evőkanál cukor, 4 evőkanál olivaolaj, 1 vastag szelet húsos oldalas ( 80 dkg), 1 teáskanál szemes fekete bors, 4 db hosszú bors, 1 teáskanál friss zöld bors, 1 ágacska rozmaring, 1 evőkanál olivaolaj, durva szemű tengeri só,Elkészítés:
A kétféle krumplit hájastól alaposan megmossuk, szükség szerint lekeféljük, majd hosszában négybe vágjuk. Összekeverjük a sót, a gyömbért, a cayenne borsot és a cukrot. A krumplit és az édes krumplit előbb az olajba, majd a fűszerekbe forgatjuk. Sütőlemezre sorakoztatva a 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, de köz en többször megforgatjuk.
A kétféle borsot mozsárban összetörjük. A zöld borsot durvára aprítjuk és lecsipkedjük a rozmaring levelét.
Az oldalast megmossuk felitatjuk róla a nedvességet, majd megkenjük olajjal. Megszórjuk a különféle borssal és a rozmaringgal majd kissé rányomkodjuk a fűszereket. A húst nem túl erős tűzön 25-30 percig grillezzük ( persze ez függ a hús vastagságától és az ízlésünktől is). Levesszük a grillrácsról és pár percig pihentetjük, majd megszórjuk sóval. Kétféle krumplival tálaljuk.
A kétféle borsot mozsárban összetörjük. A zöld borsot durvára aprítjuk és lecsipkedjük a rozmaring levelét.
Az oldalast megmossuk felitatjuk róla a nedvességet, majd megkenjük olajjal. Megszórjuk a különféle borssal és a rozmaringgal majd kissé rányomkodjuk a fűszereket. A húst nem túl erős tűzön 25-30 percig grillezzük ( persze ez függ a hús vastagságától és az ízlésünktől is). Levesszük a grillrácsról és pár percig pihentetjük, majd megszórjuk sóval. Kétféle krumplival tálaljuk.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Chilis-mézes csirkemell
Enyhén csípős, de mégis édes étel. Nagyon szeretjük, mert egyszerre van benne minden, amit a család külön-külön szeret. Apának a csípős, lányoknak az édes, anyának az omlós csirke.
mustár méz csirkemell

Grillezett csirkemell
Grillezve minden étel egy kicsit más. Az a karamellás íz, ami a sült ételekhez ilyenkor társul, teljesen rendkívüli ízt kölcsönöz a legáltalánosabb összetevőknek is. A grillezett csirkemellet először a görög saláta kísérőjeként készítettem. Csak később lett belőle önálló étel.
csirkemell fokhagyma olaj
