Grillezett oldalas édes burgonyával
(főétel)
Hozzávalók:
80 dkg édes burgonya, 50 dkg sütni való burgonya (közepes méretűek), só, 1 evőkanál gyömbérpor, 1 evőkanál cayenne bors, 1 evőkanál cukor, 4 evőkanál olivaolaj, 1 vastag szelet húsos oldalas ( 80 dkg), 1 teáskanál szemes fekete bors, 4 db hosszú bors, 1 teáskanál friss zöld bors, 1 ágacska rozmaring, 1 evőkanál olivaolaj, durva szemű tengeri só,Elkészítés:
A kétféle krumplit hájastól alaposan megmossuk, szükség szerint lekeféljük, majd hosszában négybe vágjuk. Összekeverjük a sót, a gyömbért, a cayenne borsot és a cukrot. A krumplit és az édes krumplit előbb az olajba, majd a fűszerekbe forgatjuk. Sütőlemezre sorakoztatva a 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, de köz en többször megforgatjuk.
A kétféle borsot mozsárban összetörjük. A zöld borsot durvára aprítjuk és lecsipkedjük a rozmaring levelét.
Az oldalast megmossuk felitatjuk róla a nedvességet, majd megkenjük olajjal. Megszórjuk a különféle borssal és a rozmaringgal majd kissé rányomkodjuk a fűszereket. A húst nem túl erős tűzön 25-30 percig grillezzük ( persze ez függ a hús vastagságától és az ízlésünktől is). Levesszük a grillrácsról és pár percig pihentetjük, majd megszórjuk sóval. Kétféle krumplival tálaljuk.
A kétféle borsot mozsárban összetörjük. A zöld borsot durvára aprítjuk és lecsipkedjük a rozmaring levelét.
Az oldalast megmossuk felitatjuk róla a nedvességet, majd megkenjük olajjal. Megszórjuk a különféle borssal és a rozmaringgal majd kissé rányomkodjuk a fűszereket. A húst nem túl erős tűzön 25-30 percig grillezzük ( persze ez függ a hús vastagságától és az ízlésünktől is). Levesszük a grillrácsról és pár percig pihentetjük, majd megszórjuk sóval. Kétféle krumplival tálaljuk.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Rántott csirke felsőcomb
A rántott csirkecomb nekem az ételek non plus ultrája. Nagyon imádom. Lehet, hogy gyerek korom kedves emlékei miatt, de a családi ünnepek elképzelhetetlenek nélküle.
csirkecomb tojás liszt zsemlemorzsa