Szilvás gombóc

(főétel)

Szilvás gombóc

Hozzávalók:

1 kg krumpli, 1/2 kg liszt, , zsemlemorzsa, olaj,

Elkészítés:

A szilvás gombóc nagyon sokáig volt az abszolút kedvenc. A legnagyobb előnye, hogy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Sós vízbe apróra vágom a megpucolt krumplit, majd puhára főzöm.
Ha megpuhult, egy tálba teszem, és jól összetöröm. Teszek bele 1 ek olajat és összekeverem a krumplival.
Ha teljesen kihűlt, hozzáadom a lisztet és kézzel összegyúrom.

A tésztát kb 5cm-es kockákra vágom.
A kockák közepére 1 egész, kimagozott szilvát teszek, majd megszórom egy kevés fahéjjal és kristálycukorral, ezután a négy sarkánál lezárom és golyót formálok belőle.

Enyhén sós, forrásban lévő vízbe teszem. Ha feljön a víz tetejére, kész.
Miután megfőtt, pirított zsemlemorzsában megforgatom.
Tálaláskor porcukorral meg szoktuk szórni.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Kefires lángos

Kefires lángos

A lángos a nyár elengedhetetlen kelléke. Degeszre szoktuk enni magunkat belőle.
lángos tejföl fokhagyma

Palacsinta

Palacsinta

A palacsinta evés nálunk egy süt-tölt-fogyaszt folyamat. Ahol gyerek van, ott gondolom mindenhol így van. Ez annyit jelent, hogy ahogy kész van egy tészta, a gyerekek egyből töltik és eszik.
liszt tojás ásványvíz

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

szilva, krumpli, liszt

Szólj hozzá