Szilvás gombóc

(főétel)

Szilvás gombóc

Hozzávalók:

1 kg krumpli, 1/2 kg liszt, , zsemlemorzsa, olaj,

Elkészítés:

A szilvás gombóc nagyon sokáig volt az abszolút kedvenc. A legnagyobb előnye, hogy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Sós vízbe apróra vágom a megpucolt krumplit, majd puhára főzöm.
Ha megpuhult, egy tálba teszem, és jól összetöröm. Teszek bele 1 ek olajat és összekeverem a krumplival.
Ha teljesen kihűlt, hozzáadom a lisztet és kézzel összegyúrom.

A tésztát kb 5cm-es kockákra vágom.
A kockák közepére 1 egész, kimagozott szilvát teszek, majd megszórom egy kevés fahéjjal és kristálycukorral, ezután a négy sarkánál lezárom és golyót formálok belőle.

Enyhén sós, forrásban lévő vízbe teszem. Ha feljön a víz tetejére, kész.
Miután megfőtt, pirított zsemlemorzsában megforgatom.
Tálaláskor porcukorral meg szoktuk szórni.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Tejszínes gombapaprikás

Tejszínes gombapaprikás

A gombapaprikás a család kedvence. Amikor a nagylánynak kivették a manduláját, csak ezt volt hajlandó megenni. Ha néhány apró trükköt bevetsz, könnyen lehet, hogy ez lesz a család új kedvence.
gomba tészta paprika

Borsó pörkölt

Borsó pörkölt

Az a jó a pörkölt alapban, hogy szinte bármit meg lehet benne főzni. Ettem már tojáspörköltet, zöldbabpörköltet és persze hagyományos-, hússal főzött pörköltet is. A borsó pörkölt gyermekkorunk visszatérő étele volt. Amióta én is a gyerekeimnek főzök, megértem miért :-)
borsó tészta pörkölt

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

szilva, krumpli, liszt

Szólj hozzá