Szilvás gombóc

(főétel)

Szilvás gombóc

Hozzávalók:

1 kg krumpli, 1/2 kg liszt, , zsemlemorzsa, olaj,

Elkészítés:

A szilvás gombóc nagyon sokáig volt az abszolút kedvenc. A legnagyobb előnye, hogy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Sós vízbe apróra vágom a megpucolt krumplit, majd puhára főzöm.
Ha megpuhult, egy tálba teszem, és jól összetöröm. Teszek bele 1 ek olajat és összekeverem a krumplival.
Ha teljesen kihűlt, hozzáadom a lisztet és kézzel összegyúrom.

A tésztát kb 5cm-es kockákra vágom.
A kockák közepére 1 egész, kimagozott szilvát teszek, majd megszórom egy kevés fahéjjal és kristálycukorral, ezután a négy sarkánál lezárom és golyót formálok belőle.

Enyhén sós, forrásban lévő vízbe teszem. Ha feljön a víz tetejére, kész.
Miután megfőtt, pirított zsemlemorzsában megforgatom.
Tálaláskor porcukorral meg szoktuk szórni.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Krumplis tészta

Krumplis tészta

A krumplis tészta sztenderd napközis étel. Aki még nem evett, az gyorsan készítse el, mert nagyon finom.
paprikás krumpli tészta paradicsom paprika só

Bolognai spagetti

Bolognai spagetti

Hogyan készítsünk gyorsan Bolognai Spagettit? A válasz sehogy. A Bolognai nem 5 perces étel, de megéri a pepecselést.
bolognai spagetti fokhagyma marhahús paradicsom oregánó

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

szilva, krumpli, liszt