Krumpli nudli
(főétel)

Hozzávalók:
1 kg krumpli, 1/2 kg liszt, só, zsemlemorzsa, olaj,Elkészítés:
A krumplinudli a szilvás gombóc elengedhetetlen kísérője. Mivel a tésztája ugyanaz, így általában mindkettőt szoktam csinálni egyszerre.
Sós vízbe apróra vágom a megpucolt krumplit, majd puhára főzöm.
Ha megpuhult, egy tálba teszem, és jól összetöröm. Teszek bele 1 evőkanál olajat és összekeverem a krumplival.
Ha teljesen kihűlt, hozzáadom a lisztet és kézzel összegyúrom.
A szilvás gombóccal ellentétben nem vágjuk a tésztát kockákra, hanem kicsippentünk belőle egy kis darabot, majd a két tenyerünk között görgetve kis hengert formázunk belőle.
A kb 2-3 cm hosszú és fél cm átmérőjű kis nudlikat enyhén sós, forrásban lévő vízbe teszem. Ha feljön a víz tetejére, kész.
Miután megfőtt, pirított zsemlemorzsában megforgatom.
Tálaláskor porcukorral meg szoktuk szórni, de eperlekvárral is nagyon finom.
Sós vízbe apróra vágom a megpucolt krumplit, majd puhára főzöm.
Ha megpuhult, egy tálba teszem, és jól összetöröm. Teszek bele 1 evőkanál olajat és összekeverem a krumplival.
Ha teljesen kihűlt, hozzáadom a lisztet és kézzel összegyúrom.
A szilvás gombóccal ellentétben nem vágjuk a tésztát kockákra, hanem kicsippentünk belőle egy kis darabot, majd a két tenyerünk között görgetve kis hengert formázunk belőle.
A kb 2-3 cm hosszú és fél cm átmérőjű kis nudlikat enyhén sós, forrásban lévő vízbe teszem. Ha feljön a víz tetejére, kész.
Miután megfőtt, pirított zsemlemorzsában megforgatom.
Tálaláskor porcukorral meg szoktuk szórni, de eperlekvárral is nagyon finom.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Vadas
A vadas mártás marha hússal nem a gyorsan elkészíthető ételek közé tartozik, de ha egyszer megkóstolod nem felejted el az ízét.
vadas sárgarépa fehér répa marhahús

Sajtos tészta
Nálunk a sajtos tészta nagyon gyakran volt ebéd, amikor gyerek voltam.
Persze régen pirított szalonnával ettük, de az ma már azért kicsit idejét múlt, ezért könnyítettük kicsit rajta.
sajt sonka tészta tejföl