Lecsós szelet
(főétel)
Hozzávalók:
kész lecsó, 50 dkg csirkemell filé, 4 zacskó rizs, só,Elkészítés:
Amikor elkezd beérni a kertben a paradicsom és a paprika, ipari mennyiségű lecsót szoktunk csinálni, mert részben sokáig eláll tartósítószer nélkül is, másrészt nagyon finom és sokféle felhasználási lehetősége miatt ideális étel alap.
A lecsó elkészítéséről ezen a linken olvashattok.
Ezt az ételt lehet kész lecsóval is készíteni (ilyenkor fel kell melegíteni, mielőtt a húst hozzáadnánk), de csinálhattok hozzá friss lecsót is.
Utóbbi esetben a húst akkor kell hozzáadni, amikor a lecsó félig kész, tehát a paradicsom már szétesett, de a paprika még kicsit ropogós.
A csirkemellet vékony szeletekre vágom, és mindkét oldalát besózom, majd beleteszem a forró lecsóba.
A hús hamar megfő. Kb 20-25 perc alatt kész.
Rizzsel szoktuk tálalni.
A lecsó elkészítéséről ezen a linken olvashattok.
Ezt az ételt lehet kész lecsóval is készíteni (ilyenkor fel kell melegíteni, mielőtt a húst hozzáadnánk), de csinálhattok hozzá friss lecsót is.
Utóbbi esetben a húst akkor kell hozzáadni, amikor a lecsó félig kész, tehát a paradicsom már szétesett, de a paprika még kicsit ropogós.
A csirkemellet vékony szeletekre vágom, és mindkét oldalát besózom, majd beleteszem a forró lecsóba.
A hús hamar megfő. Kb 20-25 perc alatt kész.
Rizzsel szoktuk tálalni.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Csicseriborsós, köményes, spenótos köfte
Ezt a receptet Gordon Ramsay-tól lestem el :-) Az utóbbi időben nagyon rákattantam. Az egyik főzőcsatornán van egy műsora, ahol száz receptet és konyhai trükköket oszt meg. Ott láttam és gondoltam kipróbálom. Nagyon nem bántam meg.
csicseriborsó koriender spenót