Lecsós szelet
(főétel)

Hozzávalók:
kész lecsó, 50 dkg csirkemell filé, 4 zacskó rizs, só,Elkészítés:
Amikor elkezd beérni a kertben a paradicsom és a paprika, ipari mennyiségű lecsót szoktunk csinálni, mert részben sokáig eláll tartósítószer nélkül is, másrészt nagyon finom és sokféle felhasználási lehetősége miatt ideális étel alap.
A lecsó elkészítéséről ezen a linken olvashattok.
Ezt az ételt lehet kész lecsóval is készíteni (ilyenkor fel kell melegíteni, mielőtt a húst hozzáadnánk), de csinálhattok hozzá friss lecsót is.
Utóbbi esetben a húst akkor kell hozzáadni, amikor a lecsó félig kész, tehát a paradicsom már szétesett, de a paprika még kicsit ropogós.
A csirkemellet vékony szeletekre vágom, és mindkét oldalát besózom, majd beleteszem a forró lecsóba.
A hús hamar megfő. Kb 20-25 perc alatt kész.
Rizzsel szoktuk tálalni.
A lecsó elkészítéséről ezen a linken olvashattok.
Ezt az ételt lehet kész lecsóval is készíteni (ilyenkor fel kell melegíteni, mielőtt a húst hozzáadnánk), de csinálhattok hozzá friss lecsót is.
Utóbbi esetben a húst akkor kell hozzáadni, amikor a lecsó félig kész, tehát a paradicsom már szétesett, de a paprika még kicsit ropogós.
A csirkemellet vékony szeletekre vágom, és mindkét oldalát besózom, majd beleteszem a forró lecsóba.
A hús hamar megfő. Kb 20-25 perc alatt kész.
Rizzsel szoktuk tálalni.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Ananászos csirkeragu
Nagyon imádom a tejszínes, gyümölcsös, csirke ragukat. A hús kellemesen sós ízét a tejszín kiemeli, így a gyümölcsök finom, édes íze még jobban érvényesül. Pillanatok alatt elkészül, így gyakran szoktam ezt választani.
csirkemell tejszín ananász

Paradicsomos töltött paprika
Ez a recept egy régi klasszikus. Amikor gyerek voltam, anyukám gyakran főzött nekünk. Nem volt kedvenc, de most már imádom. Sajnos a lányokról ez nem mondható el, de egy évben egyszer mindenképpen az asztalra kerül.