Lecsós szelet

(főétel)

Lecsós szelet

Hozzávalók:

kész lecsó, 50 dkg csirkemell filé, 4 zacskó rizs, ,

Elkészítés:

Amikor elkezd beérni a kertben a paradicsom és a paprika, ipari mennyiségű lecsót szoktunk csinálni, mert részben sokáig eláll tartósítószer nélkül is, másrészt nagyon finom és sokféle felhasználási lehetősége miatt ideális étel alap.

A lecsó elkészítéséről ezen a linken olvashattok.

Ezt az ételt lehet kész lecsóval is készíteni (ilyenkor fel kell melegíteni, mielőtt a húst hozzáadnánk), de csinálhattok hozzá friss lecsót is.
Utóbbi esetben a húst akkor kell hozzáadni, amikor a lecsó félig kész, tehát a paradicsom már szétesett, de a paprika még kicsit ropogós.

A csirkemellet vékony szeletekre vágom, és mindkét oldalát besózom, majd beleteszem a forró lecsóba.

A hús hamar megfő. Kb 20-25 perc alatt kész.

Rizzsel szoktuk tálalni.


További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rakott karfiol

Rakott karfiol

A rakott karfiol az egyik legmacerásabb étel, amit valaha készítettem. Viszont mivel nagyon finom, gyakran rászánom magam.
karfiol. darált sertéscomb hagyma zsemlemorzsa

Főtt kukorica

Főtt kukorica

A főtt kukorica a késő nyár nagy favoritja. Egyszerre édes és sós, és ki ne szeretne kézzel - lábban ebédelni :-)
kukorica

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

paprika, paradicsom, csirkemell