Lecsó

Lecsó

Hozzávalók:

1 kg paradicsom, 2 kg paprika, 2 fej vöröshagyma, 1 ek. só, 4 ek. olaj,

Elkészítés:

Ahogy elkezdenek érni a zöldségek a kertben, a friss paradicsom és paprika mindig kihozza belőlem a "lecsó őrültet" :-)
Nagyon szeretem. Nagyon sok ételnek az alapja, de magában is nagyon finom.

Az elkészítése nagyon egyszerű. 

A hagymát megpucolom, felkarikázom, majd az olajban üvegesre pirítom.
A paradicsomot megmosom és felkockázom.
A paprikát megmosom és  csíkokra vágom.
A hagymára teszem a fele paradicsomot és a fele paprikát, majd a kanál sót. Amikor kezd egy kicsit összeesni beleöntöm a maradék paradicsomot és paprikát. Kevés vizet öntök hozzá. Tényleg csak keveset, mert a paradicsom leve adja az alapját, így nem kell túl levesesnek lennie.
Kb 35-40 perc alatt megfő.

Amikor megfőtt még mindig leveses lesz, ami nem baj, mert ha tojásosan szeretjük, ahhoz kell a lé.

Nagyon sok ételnek lehet az alapja. Üthetünk rá tojást, de rizs mellé is tálalhatjuk. Tehetjük pörkölt alá, de a lecsós szelet is ezzel készül.
Tálaláskor kenyeret adjunk mellé.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Lecsós szelet

Lecsós szelet

Nyáron a kiskert ontja a paradicsomot és a paprikát. Ilyenkor ipari mennyiségű lecsó készül. Ebből jött az ötlet a lecsós szeletre.
paprika paradicsom csirkemell

Tojásos lecsó

Tojásos lecsó

Amint elkezdenek érni a kiskertben a zöldségek, lecsó és zöldségpörkölt Kánaán veszi kezdetét. Az egyik legegyszerűbb lecsós étel a tojásos lecsó.
lecsó tojás

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

paprika, paradicsom, hagyma

Szólj hozzá