Tejszínes gombapaprikás
(főétel)

Hozzávalók:
50 dkg csiperke gomba (lehet laska is), 1 fej hagyma, 1 kávéskanál őrölt piros paprika, 2 dl főző tejszín, olaj, só , tészta,Elkészítés:
A gombapaprikás a család kedvence. Amikor a nagylánynak kivették a manduláját, csak ezt volt hajlandó megenni. Ha néhány apró trükköt bevetsz, könnyen lehet, hogy ez lesz a család új kedvence.
Az elkészítés a gomba megtisztításával kezdődik. Ezt a lányok szokták csinálni, mert nagyon élvezik. Persze így a gombák nem lesznek annyira szépek, de anyaként szerintem ez nem akkora probléma :-)
A gombát - a héjának lehúzása után - megmosom, majd vékony csíkokra vágom.
A hagymát megpucolom, apró kockára vágom, majd kicsi olajon üvegesre pirítom. Én Oliva olajat használok, de a normál napraforgó olaj is nyugodtan használható. Ha kicsit megpirult, lehúzom a tűzről és pirospaprikát teszek bele.
Fontos, hogy gyorsan keverjük el, különben megkeseredik. Ha elkevertem, öntök bele egy kevés vizet. Éppen csak annyit, hogy kicsit visszahűtsem. Ez nagyjából annyi, hogy a paprika folyós, krémes állagot vegyen fel.
A gombákat hozzáadom és sózom, majd egy fél pohár vizet öntök alá.
Takarékon, fedő nélkül, kb 25 perc alatt puhára főzöm, majd a tejszínt beleöntöm.
Két percig még összefőzöm, majd kész.
A legjobb kagyló tésztával.
A tésztát sós, olajos vízben kifőzöm.
Az elkészítés fázisairól csináltunk egy kis videót, amit erre a linkre kattintva nézhettek meg.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Borsó pörkölt
Az a jó a pörkölt alapban, hogy szinte bármit meg lehet benne főzni. Ettem már tojáspörköltet, zöldbabpörköltet és persze hagyományos-, hússal főzött pörköltet is. A borsó pörkölt gyermekkorunk visszatérő étele volt. Amióta én is a gyerekeimnek főzök, megértem miért :-)
borsó tészta pörkölt

Krumpli nudli
A krumplinudli a szilvás gombóc elengedhetetlen kísérője. Mivel a tésztája ugyanaz, így általában mindkettőt szoktam csinálni egyszerre.
liszt olaj krumpli