Vadas
(főétel)

Hozzávalók:
1 kg sárgarépa, 1 kg fehérrépa, 0,5 kg marha felsál, 3 db babérlevél, 2 dl tejföl, 3-4 ek. liszt, 1 fej vöröshagyma, 2-3 ek. mustár, 3-4 ek. cukor, só, olaj, makaróni tészta,Elkészítés:
Ez az étel akkor gazdaságos, ha marhahús levest is készítünk, mert akkor a levesből a husi mehet a vadasba is.
A sárgarépát és a fehérrépát megpucolom, csíkokra vágom és bő sós vízben puhára főzöm.
A répákat kiveszem a léből és szétpasszírozom villával (lehet botmixerrel is, de én szeretem ha maradnak benne kicsit nagyobb darabok is), de a levet nem öntöm ki!
Hagymát megpucolom és apró kockára vágom, majd olajon üvegesre pirítom.
Lehúzom a tűzről és az áttört répát, és a félretett zöldség levét a hagymára öntöm.
Beleteszem a babérlevelet és ízlés szerint sózom, majd még 20 percig főzöm.
Tejfölt csomó mentesre keverem a liszttel és behabarom vele a répát.
Ízesítem a mustárral és a cukorral, majd pár szelet husit beleszeletelek a marhahús levesből.
A makaróni tésztát sós, olajos vízben puhára főzöm.
A tányérra először a tésztát, aztán a vadas mártást, végül a husit tesszük.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sajtos tészta
Nálunk a sajtos tészta nagyon gyakran volt ebéd, amikor gyerek voltam.
Persze régen pirított szalonnával ettük, de az ma már azért kicsit idejét múlt, ezért könnyítettük kicsit rajta.
sajt sonka tészta tejföl

Kefires lángos
A lángos a nyár elengedhetetlen kelléke. Degeszre szoktuk enni magunkat belőle.
lángos tejföl fokhagyma