Krumplis tészta
(főétel)

Hozzávalók:
25 dkg krumpli,, 1 kisebb fej vöröshagyma,, 1/2 evőkanál őrölt pirospaprika,, 3 kávéskanál só, olaj, 1 paradicsom, 1 tv paprika, 1 kg száraztészta. Nagy kocka de lehet penne is.,Elkészítés:
	A krumplis tészta alapja a paprikás krumpli Természetesen virsli nélkül. Nézzük akkor a paprikás krumplit még egyszer:
	
	A hagymát apró kockára vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Ha megpirult, lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Jól elkeverjük, és hozzáadunk 2-3 dl vizet. Jól elkeverjük majd visszatesszük a tűzre. A paradicsomot cikkekre vágjuk, a paprikát csíkokra és hozzáadjuk a paprikás alapléhez.
	
	Amint a paradicsom szétesett, hozzáadhatjuk a 0.5-1 cm-es kockákra vágott krumplit. Annyi vizet öntönk hozzá, hogy 1 ujjnyira ellepje.
	30-35 percig közepes lángon főzzük, az elpárolgott vizet pótoljuk. Főzés közben néha keverjük meg.
	Ha a krumpli megpuhult, folyamatos kevergetés mellett főzzük le róla  a felesleges vizet.
	
	Aközben külön vízben megfőzzük a tésztát. Ha elkészült a paprikás krumpli, keverjük bele a tésztát.
	
	Tálalhatjuk csemege uborkával, vagy kovászos uborkával, esetleg ecetes céklával.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Paprikás krumpli
A paprikás krumpli Apa egyik nagy kedvence. Igazán a szaftja miatt nagyon klassz étel. És persze hamar elkészül, és gyakorlatilag elronthatatlan. Bár nekem azért egyszer sikerült, de ez egy másik történet :-)
paprika  krumpli  paradicsom  virsli
