Klasszikus paradicsomleves
(főétel)

Hozzávalók:
420 g sűrített paradicsom konzerv (3x140g-os), 4 ek.cukor, 1 kk. só, 2 db zellerszár, 20 dkg betűtészta,Elkészítés:
Fazékba öntöm a sűrített paradicsomot és felhigítom vízzel, majd a cukrot, a sót és a zellerszárat bele teszem. Lassú tűzön főzöm, addig amíg be nem sűrűsödik illetve a zeller meg nem fő. Amikor már kész beleteszem a tésztát és a tésztával együtt főzöm még pár percig, hogy a tészta is jó legyen.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Marhahúsleves
Emlékszem, anyukám mindig húslevest főzött nekem, amikor beteg voltam. Mindig azt mondta, hogy ez a legjobb gyógyszer, de csak akkor hat, ha mind egy cseppig megeszem. Talán ezért esik olyan jól amikor a lányok a kanalukba öntik az utolsó cseppet a tányérból. Sohasem mutattam nekik, de én is ezt csináltam :-)
marhahús leves karalábé zeller sárgarépa fehér répa petrezselyem

