Klasszikus paradicsomleves

(főétel)

Klasszikus paradicsomleves

Hozzávalók:

420 g sűrített paradicsom konzerv (3x140g-os), 4 ek.cukor, 1 kk. só, 2 db zellerszár, 20 dkg betűtészta,

Elkészítés:

Fazékba öntöm a sűrített paradicsomot és felhigítom vízzel, majd a cukrot, a sót és a zellerszárat bele teszem. Lassú tűzön főzöm, addig amíg be nem sűrűsödik illetve a zeller meg nem fő. Amikor már kész beleteszem a tésztát és a tésztával együtt főzöm még pár percig, hogy a tészta is jó legyen.


További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Karfiol leves

Karfiol leves

A karfiol leves egy nagyon finom krémes leves. Nagyon szeretjük. Pirított zsemlekockákkal a legjobb.
karfiol sárgarépa fehér répa liszt tejföl

Brokkoli krémleves

Brokkoli krémleves

A brokkoli krémleves a lányok mumusa. Riogatásnak nagyon jó, de azért néha ezt is meg kell enni. Mi persze imádjuk, de egy gyerekkel megetetni már-már lehetetlen...
brokkoli tejszín sárgarépa

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

paradicsom, betűtészta