Tarhonya leves
(főétel)

Hozzávalók:
1/4 kg tarhonya, 3 sárgarépa, 3 fehér répa, 4 krumpli, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, petrezselyem, 1 paradicsom, 1 tv paprika, olaj, 4-5 dkg száraz kolbász,Elkészítés:
Kevés olajon zsemle barnára pirítom a tarhonyát (folyamatos kevergetés mellett) majd leveszem a tűzről, és hozzáadok 1 kávéskanál pirospaprikát és jól elkeverem.
Felöntöm vízzel, majd visszateszem a tűzhelyre és beleteszem a kockára vágott krumplit.
A répákat hasábra vágom (lehet karikára is) és szintén a levesbe teszem.
A paprikát csíkokra vágom, a paradicsomot pedig négyfelé, és szintén hozzáadom.
Végül az aprított petrezselyemlevelet adom a leveshez és a két kávéskanál sót.
Felkarikázom a kolbászt és azt is beleteszem.
40-45 percig, közepes lángon főzöm.
Felöntöm vízzel, majd visszateszem a tűzhelyre és beleteszem a kockára vágott krumplit.
A répákat hasábra vágom (lehet karikára is) és szintén a levesbe teszem.
A paprikát csíkokra vágom, a paradicsomot pedig négyfelé, és szintén hozzáadom.
Végül az aprított petrezselyemlevelet adom a leveshez és a két kávéskanál sót.
Felkarikázom a kolbászt és azt is beleteszem.
40-45 percig, közepes lángon főzöm.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Lebbencs leves
A lebbencs leves klasszikus, könnyen elkészíthető finom leves. A sok tészta miatt a gyerekek tányérja biztos hogy üres lesz az ebéd végén.
tészta paradicsom paprika petrezselyem