Milánói makaróni

(főétel)

Milánói makaróni

Hozzávalók:

50 dkg makaróni tészta, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg vékony szelet sonka, 25 dkg gomba, 2 dl sűrített paradicsom, 1 kg paradicsom, 1 csomag szárított oregano, 1/2 csomag szárított bazsalikom, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál cukor, 2-3 mokkáskanál só, 1 fej fokhagyma, 15 dkg parmezán,

Elkészítés:

A bolognai után gondoltam megpróbálom a milánóit is. Sokszor ettem fiatalkoromban, de jellemzően az üveges-, előre elkészített milánóit vásároltuk, és bár annak még ma is imádom az ízét, a saját készítésűvel össze sem lehet hasonlítani.

Az elkészítése nagyon egyszerű.
A hagymát megpucolom és apró kockára vágom.és az olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom az apró kockákra vágott sonkát.

A gombát meghámozom, megmosom és vékony szeretekre vágom.
Ha a hagyma üveges, hozzáadom a gombát is. Megsózom és nagyon kis lángon párolom, hogy a hagyma ne égjen le, ameddig a gomba levet nem ereszt.
Ha elfőtt a gomba leve, hozzáadom a meghámozott és felkockázott paradicsomot és a szétpasszírozott fokhagymát. Kis vizet adok hozzá - éppen csak annyit, hogy ellepje.

Fedő alatt kb fél órán át főzöm, hogy a paradicsom szétessen.

Ekkor hozzáadom az oregánót és a bazsalikomot és még 15 percig együtt főzzük. Ekkor hozzáadom a cukrot és a sűrített paradicsomot.

Folyamatos kevergetés mellett összefőzöm.

A tésztát enyhén sós vízben megfőzöm.

Tálaláskor a tésztára szószt öntök, majd ráreszelem a sajtot.

 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Főtt kukorica

Főtt kukorica

A főtt kukorica a késő nyár nagy favoritja. Egyszerre édes és sós, és ki ne szeretne kézzel - lábban ebédelni :-)
kukorica

Kapros túróval töltött csirkemell

Kapros túróval töltött csirkemell

A kapros csirkemell egy könnyen elkészíthető, zseniális egytálétel.
csirke kapor joghurt rízs

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

paradicsom, gomba