Milánói makaróni

(főétel)

Milánói makaróni

Hozzávalók:

50 dkg makaróni tészta, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg vékony szelet sonka, 25 dkg gomba, 2 dl sűrített paradicsom, 1 kg paradicsom, 1 csomag szárított oregano, 1/2 csomag szárított bazsalikom, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál cukor, 2-3 mokkáskanál só, 1 fej fokhagyma, 15 dkg parmezán,

Elkészítés:

A bolognai után gondoltam megpróbálom a milánóit is. Sokszor ettem fiatalkoromban, de jellemzően az üveges-, előre elkészített milánóit vásároltuk, és bár annak még ma is imádom az ízét, a saját készítésűvel össze sem lehet hasonlítani.

Az elkészítése nagyon egyszerű.
A hagymát megpucolom és apró kockára vágom.és az olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom az apró kockákra vágott sonkát.

A gombát meghámozom, megmosom és vékony szeretekre vágom.
Ha a hagyma üveges, hozzáadom a gombát is. Megsózom és nagyon kis lángon párolom, hogy a hagyma ne égjen le, ameddig a gomba levet nem ereszt.
Ha elfőtt a gomba leve, hozzáadom a meghámozott és felkockázott paradicsomot és a szétpasszírozott fokhagymát. Kis vizet adok hozzá - éppen csak annyit, hogy ellepje.

Fedő alatt kb fél órán át főzöm, hogy a paradicsom szétessen.

Ekkor hozzáadom az oregánót és a bazsalikomot és még 15 percig együtt főzzük. Ekkor hozzáadom a cukrot és a sűrített paradicsomot.

Folyamatos kevergetés mellett összefőzöm.

A tésztát enyhén sós vízben megfőzöm.

Tálaláskor a tésztára szószt öntök, majd ráreszelem a sajtot.

 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rakott krumpli

Rakott krumpli

A rakott krumpli az egyik legegyszerűbb rakott étel. Ha van otthon egy kis kolbász, tojás és krumpli, könnyen összedobható.
tojás kolbász krumpli

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

paradicsom, gomba