Mandulás csirkemell krumplipürével

(főétel)

Mandulás csirkemell krumplipürével

Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé, 15 dkg szeletetl mandula, 2 db tojás, 4 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, 80 dkg krumpli, 4 dkg vaj, , 1,5 dl tej,

Elkészítés:

A mandula felét elkeverjük a zsemlemorzsával. A csirkemelleket szeleteljük , sózzuk, majd először megforgatjuk a lisztben, a felvert sózott tojásban és a mandulás prézliben. Forró, bő olajban aranybarnára sütjük.

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, összetörjük és hozzákeverjük a tejet és a vajat. Száraz serpenyőben megpirítom a maradék mandulát, majd belekeverem a krumplipürébe.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Répás tepsis krumpli

Répás tepsis krumpli

A minap szerettem volna valami kis egyszerű, de tartalmas étet csinálni magamnak. A lányok nem voltak itthon (vendégségben voltak), és a párom sem jött haza ebédre, így valami egyszemélyes, összedobálósra gondoltam.
krumpli sárgarépa fehér répa

Mustáros - Gombás rakott csirkemell

Mustáros - Gombás rakott csirkemell

A `mustáros husi` sokáig a család kedvence volt. Persze azóta jött sok más finomság, de a mai napig előkelő helyet foglal el kulináris ranglistánkon.
csirke mustár gomba hagyma tejföl

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből