Mandulás csirkemell krumplipürével
(főétel)

Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé, 15 dkg szeletetl mandula, 2 db tojás, 4 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, 80 dkg krumpli, 4 dkg vaj, só, 1,5 dl tej,Elkészítés:
A mandula felét elkeverjük a zsemlemorzsával. A csirkemelleket szeleteljük , sózzuk, majd először megforgatjuk a lisztben, a felvert sózott tojásban és a mandulás prézliben. Forró, bő olajban aranybarnára sütjük.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, összetörjük és hozzákeverjük a tejet és a vajat. Száraz serpenyőben megpirítom a maradék mandulát, majd belekeverem a krumplipürébe.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Házi hamburger zsemle
Nagyon szeretem, amikor elindul a grill szezon, mert szinte mindent lehet grillen készíteni, és imádom, amikor kicsit füstös íze lesz a húsoknak. És persze teljesen más a szabadban sütni. A hamburgerhez mi mindig magunk csináljuk a zsömléket, mert olcsóbb és finomabb, mint a bolti. Az elkészítése nem bonyolult.

Majoránnás csirkecombok
A majoránnás csirkecombnak saját története van. Egyszer majd elmesélem, nagyon mulatságos, egyenlőre csak annyit róla, hogy harmadik randevúnk margójára örökre felkerült a `zöld húsi incidens`.
majoránna csirkecomb
