Csicseriborsós, köményes, spenótos köfte
(főétel)

Hozzávalók:
300 g konzerv csicseriborsó, 1 evőkanál köménymag, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 evőkanál kurkuma, 3 evőkanál csicseriboró-liszt (vagy búza finomliszt), 1 tojás sárgája, 200 g joghurt, 1 evőkanál tahini, 1 kifacsart citrom, 30 g apróra vágott koriander, Olivaolaj, Só, Bors,Elkészítés:
Ezt a receptet Gordon Ramsay-tól lestem el :-) Az utóbbi időben nagyon rákattantam. Az egyik főzőcsatornán van egy műsora, ahol száz receptet és konyhai trükköket oszt meg. Ott láttam és gondoltam kipróbálom. Nagyon nem bántam meg.
Az elkészítése egyszerű.
Tedd a turmixgépbe a konzerv csicseriborsót, a köménymagot, a paprikát és a kurkumát és a tojást. Adj hozzá ízlés szerint sót és borsot.
Az elkészítése egyszerű.
Tedd a turmixgépbe a konzerv csicseriborsót, a köménymagot, a paprikát és a kurkumát és a tojást. Adj hozzá ízlés szerint sót és borsot.
Ezután olívaolajon kicsit párold meg a spenótot, és vágd apróra. Add hozzá a csicseriborsó keverékhez, majd add hozzá a lisztet. Keverd egyenletes masszává.
Ezután egy evőkanál segítségével mérd ki a kofta darabjait. Egy evőkanálnyi legyen egy darab. Készíts belőle kis hengereket, majd 20 percig a hűtőben pihentesd őket.
Ha készen áll a sütésre, serpenyőben olívaolajon süsd készre. Akkor jó, ha mindkét oldala aranybarna.
Ezután helyezd konyhai papírra, hogy felszívja a felesleges olajat.
Az öntethez keverd össze a joghurtot tahinivel, add hozzá egy csipet citromot és frissen vágott koriandert.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Tejbegríz
Sokaknál nem, de nálunk a tejbegríz főétel.
Persze amikor ez az ebéd, a párom duzzog, de a gyerekek számára igazi ünnep, amikor ez kerül az asztalra, így a világ egyensúlyban marad :-)
tej búzadara kakaó

Bakonyi sertésszelet
Bevallom, hogy a a Bakonyi sertésszelet az én nagy kedvencem. Persze a család is szereti, de nem sikerült elérnem, hogy az abszolút favorit legyen náluk. Éppen ezért viszonylag ritkán készítek. De talán ez az oka annak, hogy amikor ez kerül az asztalra, az egy kicsit ünnep is nekem, így igyekszem megadni a módját :-)
gomba sertés comb kolozsvári szalonna