Csicseriborsós, köményes, spenótos köfte

(főétel)

Csicseriborsós, köményes, spenótos köfte

Hozzávalók:

300 g konzerv csicseriborsó, 1 evőkanál köménymag, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 evőkanál kurkuma, 3 evőkanál csicseriboró-liszt (vagy búza finomliszt), 1 tojás sárgája, 200 g joghurt, 1 evőkanál tahini, 1 kifacsart citrom, 30 g apróra vágott koriander, Olivaolaj, , Bors,

Elkészítés:

Ezt a receptet Gordon Ramsay-tól lestem el :-) Az utóbbi időben nagyon rákattantam. Az egyik főzőcsatornán van egy műsora, ahol száz receptet és konyhai trükköket oszt meg. Ott láttam és gondoltam kipróbálom. Nagyon nem bántam meg.

Az elkészítése egyszerű.
Tedd a turmixgépbe a konzerv csicseriborsót, a köménymagot, a paprikát és a kurkumát és a tojást. Adj hozzá ízlés szerint sót és borsot.
Ezután olívaolajon kicsit párold meg a spenótot, és vágd apróra. Add hozzá a csicseriborsó keverékhez, majd add hozzá a lisztet. Keverd egyenletes masszává.
 
Ezután egy evőkanál segítségével mérd ki a kofta darabjait. Egy evőkanálnyi legyen egy darab. Készíts belőle kis hengereket, majd 20 percig a hűtőben pihentesd őket.

Ha készen áll a sütésre, serpenyőben olívaolajon süsd készre. Akkor jó, ha mindkét oldala aranybarna.
Ezután helyezd konyhai papírra, hogy felszívja a felesleges olajat.
 
Az öntethez keverd össze a joghurtot tahinivel, add hozzá egy csipet citromot és frissen vágott koriandert.
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Főtt kukorica

Főtt kukorica

A főtt kukorica a késő nyár nagy favoritja. Egyszerre édes és sós, és ki ne szeretne kézzel - lábban ebédelni :-)
kukorica

Milánói makaróni

Milánói makaróni

A bolognai után gondoltam megpróbálom a milánóit is. Sokszor ettem fiatalkoromban, de jellemzően az üveges-, előre elkészített milánóit vásároltuk, és bár annak még ma is imádom az ízét, a saját készítésűvel össze sem lehet hasonlítani.
paradicsom gomba

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csicseriborsó, koriender, spenót