Kefires lángos

(főétel)

Kefires lángos

Hozzávalók:

75 dkg liszt, 3 kefír ( 2 dlx3), 5 dkg élesztő, 2 db tojás, 3 kk. só, 2 dl tej, 1 kk. cukor, olaj a sütéshez,

Elkészítés:

A család nagy kedvence, mert bármikor bármennyit fel tudnak falni belőle.

2 dl langyos  tejbe belemorzsolom az élesztőt, teszek bele cukrot és a tetejére egy kk. lisztet szórok majd  hagyom felfutni.
Ha meleg helyre teszem gyorsabb a folyamat.

Egy tálba teszem a lisztet, a kefirt, a tojást, a sót és felfuttatott élesztőt és jól összedolgozom. 
Felmelegítem az olajat és a tésztából vizes kézzel kiveszek egy kicsit, és lángost formázok belőle, majd a forró olajba teszem.

Érdemes kéztörlő papírra tenni, hogy az olajat beszívja.
Lehet sósan, fokhagymásan, sajtosan, tejfölösen kinek mivel ízlik.
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Krumplis tészta

Krumplis tészta

A krumplis tészta sztenderd napközis étel. Aki még nem evett, az gyorsan készítse el, mert nagyon finom.
paprikás krumpli tészta paradicsom paprika só

Káposztás tészta

Káposztás tészta

Amikor gyerek voltam a káposztás tésztát mindig cukorral ettem. Aztán amikor már felnőttem, átszoktam a sós-borsos változatra. Vicces, hogy most a gyerekek miatt ismét visszaszoktam a cukros ízesítésre. Még 10-15 év és újra sóval és borssal esszük :-)
káposzta olaj tészta

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

lángos, tejföl, fokhagyma