Házi pizza

(főétel)

Házi pizza

Hozzávalók:

40 dkg liszt, 1 zacskó (5 dkg-nak megfelelő) élesztő, 1 evőkanál olíva olaj, 2 mokkás kanál só, 1 dl tej, 1 evőkanál cukor, 2 dl langyos víz,

Elkészítés:

1 tejbe belekeverjük a cukrot, majd beleöntjük az élesztőt, és langyos helyen felfuttatjuk.

A lisztbe belekeverjük a sót, majd beleöntjük az élesztős tejet, majd az oliva olajat és összekeverjük.

Lassan adagolva hozzáöntjük a vizet és összegyúrjuk.  A legjobb robotgéppel összegyúrni, mert egyenletesebben keveri el, és kevésbé fárasztó. Amikor a tészta összeállt, letakarjuk, és 40-45 percig konyharuhával letakarva keltetjük.
Ha megdagadt, három egyenlő részre osztjuk a tésztát, majd egyenként kinyújtjuk. Rákenjük a pizza alap szószt (helyette használható bolognai szósz is), majd egyenletesen sonka szeleteket teszünk rá. (érdemes apróbb darabokra tépni, és úgy szórni rá).

Lehet rá tenni még konzerv ananászt, gombát vagy szalámit, de szinte bármilyen zöldséggel vagy gyümölccsel készíthető.

Végül reszelt sajttal egyenletesen megszórjuk.
Előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Az elkészítés fázisairól csináltunk egy kis videót, ami bemutatja a házi pizzakászítés lépéseit. A megtekintéshez kattintsatok a linkre.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Krumplis tészta

Krumplis tészta

A krumplis tészta sztenderd napközis étel. Aki még nem evett, az gyorsan készítse el, mert nagyon finom.
paprikás krumpli tészta paradicsom paprika só

Borsó pörkölt

Borsó pörkölt

Az a jó a pörkölt alapban, hogy szinte bármit meg lehet benne főzni. Ettem már tojáspörköltet, zöldbabpörköltet és persze hagyományos-, hússal főzött pörköltet is. A borsó pörkölt gyermekkorunk visszatérő étele volt. Amióta én is a gyerekeimnek főzök, megértem miért :-)
borsó tészta pörkölt

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

pizza, sonka, kukorica

Szólj hozzá