Házi pizza
(főétel)
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 1 zacskó (5 dkg-nak megfelelő) élesztő, 1 evőkanál olíva olaj, 2 mokkás kanál só, 1 dl tej, 1 evőkanál cukor, 2 dl langyos víz,Elkészítés:
1 tejbe belekeverjük a cukrot, majd beleöntjük az élesztőt, és langyos helyen felfuttatjuk.
A lisztbe belekeverjük a sót, majd beleöntjük az élesztős tejet, majd az oliva olajat és összekeverjük.
Lassan adagolva hozzáöntjük a vizet és összegyúrjuk. A legjobb robotgéppel összegyúrni, mert egyenletesebben keveri el, és kevésbé fárasztó. Amikor a tészta összeállt, letakarjuk, és 40-45 percig konyharuhával letakarva keltetjük.
Ha megdagadt, három egyenlő részre osztjuk a tésztát, majd egyenként kinyújtjuk. Rákenjük a pizza alap szószt (helyette használható bolognai szósz is), majd egyenletesen sonka szeleteket teszünk rá. (érdemes apróbb darabokra tépni, és úgy szórni rá).
Lehet rá tenni még konzerv ananászt, gombát vagy szalámit, de szinte bármilyen zöldséggel vagy gyümölccsel készíthető.
Végül reszelt sajttal egyenletesen megszórjuk.
Előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Az elkészítés fázisairól csináltunk egy kis videót, ami bemutatja a házi pizzakászítés lépéseit. A megtekintéshez kattintsatok a linkre.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Kefires lángos
A lángos a nyár elengedhetetlen kelléke. Degeszre szoktuk enni magunkat belőle.
lángos tejföl fokhagyma
Tejszínes gombapaprikás
A gombapaprikás a család kedvence. Amikor a nagylánynak kivették a manduláját, csak ezt volt hajlandó megenni. Ha néhány apró trükköt bevetsz, könnyen lehet, hogy ez lesz a család új kedvence.
gomba tészta paprika