Házi pizza
(főétel)

Hozzávalók:
40 dkg liszt, 1 zacskó (5 dkg-nak megfelelő) élesztő, 1 evőkanál olíva olaj, 2 mokkás kanál só, 1 dl tej, 1 evőkanál cukor, 2 dl langyos víz,Elkészítés:
1 tejbe belekeverjük a cukrot, majd beleöntjük az élesztőt, és langyos helyen felfuttatjuk.
A lisztbe belekeverjük a sót, majd beleöntjük az élesztős tejet, majd az oliva olajat és összekeverjük.
Lassan adagolva hozzáöntjük a vizet és összegyúrjuk. A legjobb robotgéppel összegyúrni, mert egyenletesebben keveri el, és kevésbé fárasztó. Amikor a tészta összeállt, letakarjuk, és 40-45 percig konyharuhával letakarva keltetjük.
Ha megdagadt, három egyenlő részre osztjuk a tésztát, majd egyenként kinyújtjuk. Rákenjük a pizza alap szószt (helyette használható bolognai szósz is), majd egyenletesen sonka szeleteket teszünk rá. (érdemes apróbb darabokra tépni, és úgy szórni rá).
Lehet rá tenni még konzerv ananászt, gombát vagy szalámit, de szinte bármilyen zöldséggel vagy gyümölccsel készíthető.
Végül reszelt sajttal egyenletesen megszórjuk.
Előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Az elkészítés fázisairól csináltunk egy kis videót, ami bemutatja a házi pizzakászítés lépéseit. A megtekintéshez kattintsatok a linkre.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Diós tészta
A diós tésztáról mindig a gyermekkorom jut eszembe. Volt egy öreg diófa az udvarunkon, és sokszor felmásztunk rá. Ősszel pedig együtt vertük le róla a diót és a konyhában éjszakába menően törtük fel és tettük üvegbe :-)
Persze sokat meg is ettünk, de azért mindig maradt a süteményekhez vagy a diós tésztához.
dió cukor tészta

Káposztás tészta
Amikor gyerek voltam a káposztás tésztát mindig cukorral ettem. Aztán amikor már felnőttem, átszoktam a sós-borsos változatra.
Vicces, hogy most a gyerekek miatt ismét visszaszoktam a cukros ízesítésre.
Még 10-15 év és újra sóval és borssal esszük :-)
káposzta olaj tészta