Kelkáposzta főzelék
(főétel)

Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta, 1/2 kg krumpli, só, olaj, őrölt pirospaprika, 2-3 ek liszt,Elkészítés:
Egy évben egyszer azért mindenképpen ott a helye az asztalon.
A kelkáposztát összedarabolom és a meghámozott és kockára vágott krumplit lábosba teszem és felöntöm vízzel. Hozzáadok 2-3 mokkás kanál sót.
25-30 percig kis lángon főzöm.
Ha a krumpli megpuhult, paprikás rántással berántom.
A paprikás rántást úgy készítem, hogy egy kis lábasba kb 1/2 dl olajat teszek, majd hozzáadok 4 evőkanál lisztet. Kis lángon, folyamatos kevergetés mellett enyhén megpirítom. Amint kész, lehúzom a tűzről, és 1 ek őrölt pirospaprikát adok hozzá.
Jól összekeverem, és visszateszem a tűzre és folyamatos kevergetés mellett annyi vizet adok hozzá, hogy sűrű folyós állaga legyen.
A forrásba lévő levesbe, folyamatos kevergetés mellett lassan öntöm a rántást. Annyit kell csak beletenni, amitől nagyon kicsit besűrűsödik.
Tálaláskor tehetünk rá egy kevés pörkölet.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Borsó főzelék
A borsófőzelék egyszerűsége miatt ajánlott a szürke hétköznapokra.
borsó

Finomfőzelék
Még emlékszem, hogy mennyire szerettük napköziben a finomfőzeléket feltéttel :-)
Nem tudom, hogyan csinálták - és lehet, hogy jobb is - de az itthoni is van olyan finom, ha nem finomabb. A lányok is és persze én is nagyon imádom.
sárgarépa fehér répa liszt

Sárgarépa főzelék
A répafőzelék a 10 perc alatt elkészíthető ételek kategóriájába tartozik.
répa liszt olaj