Krumplifőzelék

(főétel)

Krumplifőzelék

Hozzávalók:

2 kg krumpli, 2 dl tejföl és 2 ek. liszt a habaráshoz, 2 kávéskanál só, 4-5 babárlevél,

Elkészítés:

A meghámozott krumplit karikákra vágjuk és a lábasban felöntjük vízzel. 2-3 ujjnyival lepje el a krumplit.

Beletesszük a babérlevelet és a sót. Közepes lángon addig főzzük, ameddig a krumpli megfő. Ez kb 30-35 perc.

Ha megfőtt, készítsünk egy habarást.
A tejföl megkeverem habverővel, majd beleteszem a lisztet és csomó mentesre elkeverve.
Ezt a habarást hozzáöntöm és jól elkeverem a forrásban lévő krumplival. 

Ha besűrűsödött, ízesítésnek ízlés szerint 1 evőkanál ecetet keverjünk hozzá.

Szoktuk fasírtgolyóval is tálalni.

 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Finomfőzelék

Finomfőzelék

Még emlékszem, hogy mennyire szerettük napköziben a finomfőzeléket feltéttel :-) Nem tudom, hogyan csinálták - és lehet, hogy jobb is - de az itthoni is van olyan finom, ha nem finomabb. A lányok is és persze én is nagyon imádom.
sárgarépa fehér répa liszt

Kelkáposzta főzelék

Kelkáposzta főzelék

A kelkáposzta főzelék gyerekkorom réme volt. Persze most már szeretem, de amikor harcolok a gyerekekkel, hogy megegyék, nincs elfogadható érvem mellette.
kelkáposzta liszt só

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

krumpli, főzelék, fasírtgolyó. ecet

Szólj hozzá