Krumplifőzelék
(főétel)

Hozzávalók:
2 kg krumpli, 2 dl tejföl és 2 ek. liszt a habaráshoz, 2 kávéskanál só, 4-5 babárlevél,Elkészítés:
A meghámozott krumplit karikákra vágjuk és a lábasban felöntjük vízzel. 2-3 ujjnyival lepje el a krumplit.
Beletesszük a babérlevelet és a sót. Közepes lángon addig főzzük, ameddig a krumpli megfő. Ez kb 30-35 perc.
Ha megfőtt, készítsünk egy habarást.
A tejföl megkeverem habverővel, majd beleteszem a lisztet és csomó mentesre elkeverve.
Ezt a habarást hozzáöntöm és jól elkeverem a forrásban lévő krumplival.
Ha besűrűsödött, ízesítésnek ízlés szerint 1 evőkanál ecetet keverjünk hozzá.
Szoktuk fasírtgolyóval is tálalni.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Borsó főzelék
A borsófőzelék egyszerűsége miatt ajánlott a szürke hétköznapokra.
borsó

Finomfőzelék
Még emlékszem, hogy mennyire szerettük napköziben a finomfőzeléket feltéttel :-)
Nem tudom, hogyan csinálták - és lehet, hogy jobb is - de az itthoni is van olyan finom, ha nem finomabb. A lányok is és persze én is nagyon imádom.
sárgarépa fehér répa liszt