Zelleren párolt pulykamell
(főétel)

Hozzávalók:
70 dkg pulykamellfilé, 50 dkg szeletelt zeller, 1 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 pohár natúr joghurt, só, őrölt bors,Elkészítés:
Ágyazós pulyka az otthoni neve, mert megágyazunk a pulykának.
Egy tepsit olajjal finoman meglocsolunk. Nem szabad tocsognia, de azért ne is száradjon ki sülés közben.
A tepsibe tegyük a felszeletelt zellert és a szintén felszeletelt vöröshagymát. A lényeg, hogy egységesen terüljön el majd a hús alatt.
A húst elő lehet sütni serpenyőben, de mi nem szoktunk ezzel vesződni, hanem a felszeletelt húst mindkét oldalán megsózzuk és a zelleres-hagymás ágyra tesszük. Finoman megszórjuk a tetejét őrölt fehérborssal (keveset szabad csak tenni rá).
A fokhagymát összezúzzuk és összekeverjük a joghurttal, majd egyenletesen a hús tetejére kenjük.
Meleg sütőben fólia alatt 20-25 percig pároljuk, majd levesszük róla a fóliát és további 20 percig úgy sütjük. Amint a teteje megpirult kész.
Köretnek adható hozzá rizs, de nagyon finom natúr endívia salátával is.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Spékelt sült pulykacomb
Ez a recept egy nagyon egyszerű pulykasült recept.
Mivel csak sós összetevőket tartalmaz, így mindig csinálok hozzá valamilyen kis egyszerű zöldséges savanyúságot.
Mivel a pulykát elég sokáig kell sütni, így amikor délelőtt szeretnék egy kis időt maganra, akkor ez az étel ideális választás, mert tartalmas, az elkészítésével mégsem kell nagyon vacakolni :-)
pulykacomb szalonna

Sült kacsacomb
A sült kacsacomb receptjét egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam.
Az első alkalommal kicsit túl sütöttem, ezért azóta nagyon figyelem süléskor, hogy a legjobb állapotában kerüljön a tányérra.
kacsa comb só