Sült csirke paprikás - lisztes bundában
(főétel)

Hozzávalók:
8 db csirkecomb, 5 evőkanál liszt , 1 teás kanál piros paprika , 1 mokkás kanál majoránna + bors , 10 dkg. füstölt sajt , 1 fej vöröshagyma , 2 dl. tejföl , kb. 4 evő kanál olíva olaj , késhegynyi őrölt kömény , ízlés szerint só,Elkészítés:
A paprikás - lisztes bundában sült csirke a párom nagy kedvence, de a lányok is szeretik. Korábban tartottam attól, hogy paprikás dolgokat süssek, mert azt gondoltam, hogy a paprika a melegben elveszti azt a kellemesen intenzív ízét. Aztán megtaláltam ezt a receptet, és azt gondoltam egy próbát megér. Azóta sokszor nyaggatnak érte :-)
Az elkészítése nem bonyolult.
A combokat megmosom, lehúzom róluk a bőrt majd besózom őket.
Összekeverem a lisztet és a fűszereket és beleforgatom a combokat.
Kiolajozott tepsibe, vagy vékonyan beolajozott sütőpapírral bélelt tepsibe szépen egymás mellé fektetem a combokat.
Ha még marad fűszer rá szórom.
A hagymát rákarikázom. Igyekezzünk vékonyra szeletelni a hagymát, mert akkor sül kellemesen édesre.
Kevés olajjal elkeverem a tejfölt és ráöntöm a bebundázott húsra.
Fólia alatt kb 45 percig közepesen forró sütőben sütöm, majd leveszem róla a fóliát és ráreszelem a sajtot. Újabb 15 percre visszateszem, ameddig megpirul.
Rizzsel szoktam tálalni.
Az elkészítése nem bonyolult.
A combokat megmosom, lehúzom róluk a bőrt majd besózom őket.
Összekeverem a lisztet és a fűszereket és beleforgatom a combokat.
Kiolajozott tepsibe, vagy vékonyan beolajozott sütőpapírral bélelt tepsibe szépen egymás mellé fektetem a combokat.
Ha még marad fűszer rá szórom.
A hagymát rákarikázom. Igyekezzünk vékonyra szeletelni a hagymát, mert akkor sül kellemesen édesre.
Kevés olajjal elkeverem a tejfölt és ráöntöm a bebundázott húsra.
Fólia alatt kb 45 percig közepesen forró sütőben sütöm, majd leveszem róla a fóliát és ráreszelem a sajtot. Újabb 15 percre visszateszem, ameddig megpirul.
Rizzsel szoktam tálalni.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Mustáros - fokhagymás mártásban sült csirkecomb
Nálunk a csirke alap étel :-) A lányok jobban szeretik, mint a sertés-, vagy marha húst, így elég gyakran kerül az asztalra valamilyen csirke.
Persze ehhez nagyon sokféle képpen kell elkészítenem, hogy ne legyenek unalmasak az ebédek.
Az egyik ilyen variáció a mustáros - fokhagymás mártásban sült csirke.
csirkecomb liszt fokhagyma

Mustáros - Gombás rakott csirkemell
A `mustáros husi` sokáig a család kedvence volt. Persze azóta jött sok más finomság, de a mai napig előkelő helyet foglal el kulináris ranglistánkon.
csirke mustár gomba hagyma tejföl