Mézes - Paradicsomos csirkecombok
(főétel)

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb,, 2 szál sárgarépa,, 2 szál fehérrépa,, 1 közepes cékla,, 2 szál zeller,, 4-5 szem krumpli., 3 gerezd fokhagyma,, 1 kis konzerv sűrített paradicsom,, 2 evőkanál olivaolaj,, 2 evőkanál méz, só,Elkészítés:
A sűrített paradicsomot és a mézet egy pohárban összekeverem a szétnyomott fokhagymával.
A megmosott combokat besózom, majd bekenem őket ezzel a szósszal. Jó vastagon kenhetjük.
A bekent combokat tepsibe tesszük. Lehetőleg tegyünk alá sütőpapírt. A combok mellé betehetjük a megmosott, meghámozott zöldségeket. (a krumplit érdemes négyfelé vágni, hogy jól átsüljön)
Meglocsoljuk az előkészített tepsit olivaolajjal (vagy ami van otthon) és alufóliával lefedjük.
40 - 45 percig, közepes hőmérsékleten sütjük, majd levehetjük róla a fóliát és még kb 20 - 25 percig anélkül sütjük, hogy a teteje megpiruljon.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Chilis-mézes csirkemell
Enyhén csípős, de mégis édes étel. Nagyon szeretjük, mert egyszerre van benne minden, amit a család külön-külön szeret. Apának a csípős, lányoknak az édes, anyának az omlós csirke.
mustár méz csirkemell

Csirkecombok zöldségágyon
A csirkecombok zöldségágyon receptjét a szénhidrát diéta alkalmával találtam. Kicsit átalakítottam a saját ízlésem szerint, de az alapja a szokásos zöldség összedobálós.
csirkecomb sárgarépa gomba kelbimbó zeller