Rozé kacsamell
(főétel)

Hozzávalók:
4 fél kacsamell filé, só, bors, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 szál rozmaring,Elkészítés:
Az utóbbi időben a karácsonyi vacsora nálunk a rozé kacsamell. A lányok nagyon szeretik, és az évek alatt nekem is az egyik nagy kedvencem lett.
Az elkészítése nem bonyolult.
A kacsamellett alaposan megmosom, majd hagyom, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.
Ezután, ha a húsos felén van hártya, azt eltávolítom.
Ezután a bőrös felét óvatosan beírdalom. Nem szabad teljesen bevágni, tehát nehogy a húsig vágjátok. Szinte csak kockásra kell karcolni a bőrt.
Egy serpenyőt felmelegítek, a melleket megsózom mind a két oldalán, majd csak a húsos felét megborsozom, ezután bőrével lefelé beleteszem a serpenyőbe. Nem szabad ilyenkor mozgatni. 6-8 percig hagyjuk, hogy sercegjen a serpenyőben. Ez alatt kisül a zsír a bőréből.
Ha a bőre szépen megpirult, hozzáadhatom a fokhagymát és a rozmaringot, majd megfordítom a melleket.
A húsos oldalára is rápirítok egy kicsit, majd lekapcsolom alatta a gázt és 2-3 percig pihentetem.
Ezután közepesen forró (120 - 150C) sütőben kb 10 percig sütöm tovább bőrével lefelé, ameddig a belső hőmérséklete eléri az 55 - 60 fokot.
Kiveszem a serpenyőből, majd 10 - 12 percig pihentetem.
Tálalás előtt felmelegítem a serpenyőt és bőrével lefelé kicsit átforrósítom.
A kacsamellet mindig szeletelve tálaljuk. Nálunk jellemzően jázmin rizs mellé a köret.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Chilis-mézes csirkemell
Enyhén csípős, de mégis édes étel. Nagyon szeretjük, mert egyszerre van benne minden, amit a család külön-külön szeret. Apának a csípős, lányoknak az édes, anyának az omlós csirke.
mustár méz csirkemell

Marhabélszín steak
A steak sütésre idén kaptunk rá. Szinte az összes főző műsorban bemutatták, hogyan készül a jó steak, hát gondoltam kipróbálom.
Már az első alkalommal sikert aratott a családban :-)
marhabélszín olíva olaj só bors