Rozé kacsamell

(főétel)

Rozé kacsamell

Hozzávalók:

4 fél kacsamell filé, , bors, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 szál rozmaring,

Elkészítés:

Az utóbbi időben a karácsonyi vacsora nálunk a rozé kacsamell. A lányok nagyon szeretik, és az évek alatt nekem is az egyik nagy kedvencem lett.
 
 
Az elkészítése nem bonyolult.
A kacsamellett alaposan megmosom, majd hagyom, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.
Ezután, ha a húsos felén van hártya, azt eltávolítom.
Ezután a bőrös felét óvatosan beírdalom. Nem szabad teljesen bevágni, tehát nehogy a húsig vágjátok. Szinte csak kockásra kell karcolni a bőrt.
Egy serpenyőt felmelegítek, a melleket megsózom mind a két oldalán, majd csak a húsos felét megborsozom, ezután bőrével lefelé beleteszem a serpenyőbe. Nem szabad ilyenkor mozgatni. 6-8 percig hagyjuk, hogy sercegjen a serpenyőben. Ez alatt kisül a zsír a bőréből.
Ha a bőre szépen megpirult, hozzáadhatom a fokhagymát és a rozmaringot, majd megfordítom a melleket.
A húsos oldalára is rápirítok egy kicsit, majd lekapcsolom alatta a gázt és 2-3 percig pihentetem.
 
Ezután közepesen forró (120 - 150C) sütőben kb 10 percig sütöm tovább bőrével lefelé, ameddig a belső hőmérséklete eléri az 55 - 60 fokot.
Kiveszem a serpenyőből, majd 10 - 12 percig pihentetem.
 
Tálalás előtt felmelegítem a serpenyőt és bőrével lefelé kicsit átforrósítom.
 
A kacsamellet mindig szeletelve tálaljuk. Nálunk jellemzően jázmin rizs mellé a köret.
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből