Paprikás krumpli

(főétel)

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma, 1 kg krumpli, 1 evőkanál pirospaprika, 2 kávés kanál só, 25 dkg virsli, 2 paradicsom, 1 paprika, olaj,

Elkészítés:

A paprikás krumpli Apa egyik nagy kedvence. Igazán a szaftja miatt nagyon klassz étel. És persze hamar elkészül, és gyakorlatilag elronthatatlan. Bár nekem azért egyszer sikerült, de ez egy másik történet :-)

A hagymát apró kockára vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Ha megpirult, lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Jól elkeverjük, és hozzáadunk 2-3 dl vizet. Jól elkeverjük majd visszatesszük a tűzre. A paradicsomot cikkekre vágjuk, a paprikát csíkokra és hozzáadjuk a paprikás alapléhez.


Amint a paradicsom szétesett, hozzáadhatjuk a 1.5-2 cm-es kockákra vágott krumplit. Annyi vizet öntönk hozzá, hogy 1 ujjnyira ellepje.
30-35 percig közepes lángon főzzük, az elpárolgott vizet pótoljuk. Főzés közben néha keverjük meg. 
Ha a krumpli megpuhult, folyamatos kevergetés mellett főzzük le róla  a felesleges vizet, és adjuk hozzá a karikákra vágott virslit.
A virslivel együtt 2-3 percig főzzük.

Tálalhatjuk csemege uborkával, vagy kovászos uborkával, esetleg céklával.
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Krumplifőzelék

Krumplifőzelék

Krumplifőzelék a legegyszerűbben elkészíthető főzelék. Mivel elrontani sem lehet, ideális ebéd.
krumpli főzelék fasírtgolyó. ecet

Krumplis tészta

Krumplis tészta

A krumplis tészta sztenderd napközis étel. Aki még nem evett, az gyorsan készítse el, mert nagyon finom.
paprikás krumpli tészta paradicsom paprika só

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

paprika, krumpli, paradicsom, virsli