Paprikás krumpli

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma, 1 kg krumpli, 1 evőkanál pirospaprika, 2 kávés kanál só, 25 dkg virsli, 2 paradicsom, 1 paprika, olaj,

Elkészítés:

A paprikás krumpli Apa egyik nagy kedvence. Igazán a szaftja miatt nagyon klassz étel. És persze hamar elkészül, és gyakorlatilag elronthatatlan. Bár nekem azért egyszer sikerült, de ez egy másik történet :-)

A hagymát apró kockára vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Ha megpirult, lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Jól elkeverjük, és hozzáadunk 2-3 dl vizet. Jól elkeverjük majd visszatesszük a tűzre. A paradicsomot cikkekre vágjuk, a paprikát csíkokra és hozzáadjuk a paprikás alapléhez.


Amint a paradicsom szétesett, hozzáadhatjuk a 1.5-2 cm-es kockákra vágott krumplit. Annyi vizet öntönk hozzá, hogy 1 ujjnyira ellepje.
30-35 percig közepes lángon főzzük, az elpárolgott vizet pótoljuk. Főzés közben néha keverjük meg. 
Ha a krumpli megpuhult, folyamatos kevergetés mellett főzzük le róla  a felesleges vizet, és adjuk hozzá a karikákra vágott virslit.
A virslivel együtt 2-3 percig főzzük.

Tálalhatjuk csemege uborkával, vagy kovászos uborkával, esetleg céklával.
 

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Krumplifőzelék

Krumplifőzelék

Krumplifőzelék a legegyszerűbben elkészíthető főzelék. Mivel elrontani sem lehet, ideális ebéd.
krumpli főzelék fasírtgolyó. ecet

Krumplis tészta

Krumplis tészta

A krumplis tészta sztenderd napközis étel. Aki még nem evett, az gyorsan készítse el, mert nagyon finom.
paprikás krumpli tészta paradicsom paprika só

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

paprika, krumpli, paradicsom, virsli

Szólj hozzá