Olasz fűszerkeverék

(főétel)

Olasz fűszerkeverék

Hozzávalók:

1 csomag szárított majoranna, 1 csomag szárított bazsalikom, 1 csomag szárított oregano, 1/2 csomag fokhagyma granulátum, 1/2 csomag szárított kakukkfű,

Elkészítés:

Nagyon szeretem a mediterrán konyhát. A klasszikusoktól, mint a különböző paradicsomos tészták, az extrákig, mint például a paela. A párommal Spanyolországban voltunk nászúton, és ott "fertőződtem" meg a déli ízek imádatával :-)

Persze a jellegzetes aromát a fűszerezés adja. Sokáig bújtam a netet, keresve a déli ízt adó hozzávalókat, és végül ezt a nagyon egyszerű fűszerkeveréket találtam, amit bárki megcsinálhat otthon és sokáig eláll. A lényege, hogy szárított fűszernövényeket keverünk össze.
Fontos, hogy összekeverés után legalább 1 hétig hagyd állni.

A mediterrán konyha - mily meglepő - jellemzően mediterrán jellegű fűszernövények felhasználásával készül. Ilyenek a citrom, bazsalikom, oregánó, majoránna, kakukkfű, borsikafű, rozmaring, vagy zsálya. De a tárkonynak is nagyon határozott és kellemes aromája van, így neki is ott a helye ebben a válogatásban.

Én általában a fenti hozzávalókat használom, mert a tésztákhoz ez passzol leginkább és a pizza szószba is ez a kombó való.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Ananászos csirkeragu

Ananászos csirkeragu

Nagyon imádom a tejszínes, gyümölcsös, csirke ragukat. A hús kellemesen sós ízét a tejszín kiemeli, így a gyümölcsök finom, édes íze még jobban érvényesül. Pillanatok alatt elkészül, így gyakran szoktam ezt választani.
csirkemell tejszín ananász

Gyors csirkemell

Gyors csirkemell

A gyors csirkemell a gyors csirkecomb ötletén felbuzdulva lett kitalálva. Ideális ebéd akkor, ha késésben vagyok és gyorsan össze kell ütnöm valamit.
csirkemell sárgarépa zöldbab zöldborsó kukorica rizs

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

oregano, bazsalikom, fokhagyma