Tempurabundás pulykafalatok
(főétel)

Hozzávalók:
50 dkg pulykamell filé, 10 dkg liszt, 7 dkg étkezési keményítő, 1 teáskanál só (a bundához), 1 mokkás kanál szódabikarbóna, 1 tojás, 2,5 dl jéghideg víz,Elkészítés:
Nagyon szeretem a tempurabundát, mert néha jó a változatosság, ha rántott dolgokat szeretnék a tányérra tenni. Külön jó, hogy sokkal gyorsabban megvan, mintha hagyományos panírba készíteném.
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A pulykamellet megmosom és csíkokra vágom, majd a csíkokat 4-5 centiméteres hasábokra.
Egy tálba teszem és 2 teáskanál sóval és 1 teás kanál őrölt fehérborssal alaposan elkeverem és 2-3 percig állni hagyom.
Egy tálban összekevesem a lisztet a keményítőt és a szódabikarbónát, valamint adok hozzá 1 teáskanál (2-3g) sót. Ezt is jól elkeverem.
Egy másik tába beletöröm a tojást és elkeverem. Hozzáöntöm a jéghideg vizet, majd kevergetés mellett hozzáadom az összekevert száraz dolgokat.
Egy serpenyőben jól felforrósítom az olajat. Ha kész, a pulyka falatkákat belemártom a tésztába, majd a forró olajba teszem. 7-8 perc alatt megsül. Amikor zsemlebarna a bundája, kiveszem és papírtörtőre teszem, hogy minden olajat felszívjon.
Jázmin rizzsel szoktuk enni, és néha szoktam hozzá valamilyen mártogatós szószt csinálni, mert a lányok nagyon szeretik :-)
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A pulykamellet megmosom és csíkokra vágom, majd a csíkokat 4-5 centiméteres hasábokra.
Egy tálba teszem és 2 teáskanál sóval és 1 teás kanál őrölt fehérborssal alaposan elkeverem és 2-3 percig állni hagyom.
Egy tálban összekevesem a lisztet a keményítőt és a szódabikarbónát, valamint adok hozzá 1 teáskanál (2-3g) sót. Ezt is jól elkeverem.
Egy másik tába beletöröm a tojást és elkeverem. Hozzáöntöm a jéghideg vizet, majd kevergetés mellett hozzáadom az összekevert száraz dolgokat.
Egy serpenyőben jól felforrósítom az olajat. Ha kész, a pulyka falatkákat belemártom a tésztába, majd a forró olajba teszem. 7-8 perc alatt megsül. Amikor zsemlebarna a bundája, kiveszem és papírtörtőre teszem, hogy minden olajat felszívjon.
Jázmin rizzsel szoktuk enni, és néha szoktam hozzá valamilyen mártogatós szószt csinálni, mert a lányok nagyon szeretik :-)
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Stefánia vagdalt
A Stefánia vagdalt nagy kedvenc. Gyakran okoz dilemmát, hogy amikor fasírtot csinálunk, akkor milyen legyen. Sima, golyó, vagy tojással töltött, esetleg Stefánia vagdalt.
Persze mindig az dönt, hogy épp mennyi időm van elkészíteni.
sertéscomb tojás pirospaprika fokhagyma só