Tempurabundás pulykafalatok

(főétel)

Tempurabundás pulykafalatok

Hozzávalók:

50 dkg pulykamell filé, 10 dkg liszt, 7 dkg étkezési keményítő, 1 teáskanál só (a bundához), 1 mokkás kanál szódabikarbóna, 1 tojás, 2,5 dl jéghideg víz,

Elkészítés:

Nagyon szeretem a tempurabundát, mert néha jó a változatosság, ha rántott dolgokat szeretnék a tányérra tenni. Külön jó, hogy sokkal gyorsabban megvan, mintha hagyományos panírba készíteném.
 
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A pulykamellet megmosom és csíkokra vágom, majd a csíkokat 4-5 centiméteres hasábokra.
Egy tálba teszem és 2 teáskanál sóval és 1 teás kanál őrölt fehérborssal alaposan elkeverem és 2-3 percig állni hagyom.
Egy tálban összekevesem a lisztet a keményítőt és a szódabikarbónát, valamint adok hozzá 1 teáskanál (2-3g) sót. Ezt is jól elkeverem.
Egy másik tába beletöröm a tojást és elkeverem. Hozzáöntöm a jéghideg vizet, majd kevergetés mellett hozzáadom az összekevert száraz dolgokat.
 
Egy serpenyőben jól felforrósítom az olajat. Ha kész, a pulyka falatkákat belemártom a tésztába, majd a forró olajba teszem. 7-8 perc alatt megsül. Amikor zsemlebarna a bundája, kiveszem és papírtörtőre teszem, hogy minden olajat felszívjon.
 
Jázmin rizzsel szoktuk enni, és néha szoktam hozzá valamilyen mártogatós szószt csinálni, mert a lányok nagyon szeretik :-)

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Töltött csirke

Töltött csirke

A töltött csirkében az a legjobb, hogy olyan, mintha mindent, amit egy sült csirkéből ki lehetne hozni összegyúrták volna egy ételbe. Minden részét imádom. Az elkészítése egy rémálom, de kitartás, mert nagyon megéri a pepecselést.
egész csirke majoránna májkrém tojás

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

pulykamell, tojás, liszt