Amerikai káposztasaláta amával

(főétel)

Amerikai káposztasaláta amával

Hozzávalók:

1 fej káposzta, 3 db sárgarépa, 1 nagyobb alma, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál méz, 1 pohár (nagy) joghurt, 6 vőkanál majonéz, 1 citrom leve, 2 teáskanál mustár, , bors,

Elkészítés:

Idén nagyon rákattantam az amerikai káposztasalátára, így elkezdtem variálni a hozzávalókat. Kipróbáltam almával is, ebből született ez a recept.

Az elkészítése nagyon egyszerű.
A káposztát leveleire bontom majd káposztagyaluval csíkokra reszelem. Az almát és a sárgarépát meghámozom és mindkettőt nagy lyukú reszelővel lereszelem. Vigyázni kell arra, hogy mag ne kerüljön a salátába. 
Megpucolom a hagymát és ezt is lereszemel a nagyobb lyukú reszelőn.
Összekeverem a lereszelt hozzávalókat majd megrózim és hozzáadom a mézet.
Jó alaposan összekeverem.

A joghurtot és a majonézt összekeverem, majd hozzáadom a mustárt és ezt is jó alaposan elkeverem benne. Megsózom, megborsozom, majd hozzáöntöm a citromlevet és jó alaposan összekeverem. 
Ha elkészült az öntet, összeforgatom a salátával és 2-3 órára a hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.

Sültek mellé isteni.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Krumplipüré

Krumplipüré

krumpli,vaj

Párolt lilakáposzta

Párolt lilakáposzta

Amikor gyerek voltam, az ünnepi ebédek sültjei mellé anyukám mindig párolt lila káposztát készített. Így ez a köret számomra mindig is egy kicsit az ünnepi hangulattal függött össze. Rántott hús, vagy sült csirke mellé gyakran készítek, és ilyenkor egy kicsit mindig visszarepülök gyermekkorom karácsonyaihoz :-)
lila káposzta ecet só olaj

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

káposzta, sárgarépa, hagyma, majonéz, alma