Amerikai káposztasaláta amával
(főétel)

Hozzávalók:
1 fej káposzta, 3 db sárgarépa, 1 nagyobb alma, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál méz, 1 pohár (nagy) joghurt, 6 vőkanál majonéz, 1 citrom leve, 2 teáskanál mustár, só, bors,Elkészítés:
Idén nagyon rákattantam az amerikai káposztasalátára, így elkezdtem variálni a hozzávalókat. Kipróbáltam almával is, ebből született ez a recept.
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A káposztát leveleire bontom majd káposztagyaluval csíkokra reszelem. Az almát és a sárgarépát meghámozom és mindkettőt nagy lyukú reszelővel lereszelem. Vigyázni kell arra, hogy mag ne kerüljön a salátába.
Megpucolom a hagymát és ezt is lereszemel a nagyobb lyukú reszelőn.
Összekeverem a lereszelt hozzávalókat majd megrózim és hozzáadom a mézet.
Jó alaposan összekeverem.
A joghurtot és a majonézt összekeverem, majd hozzáadom a mustárt és ezt is jó alaposan elkeverem benne. Megsózom, megborsozom, majd hozzáöntöm a citromlevet és jó alaposan összekeverem.
Ha elkészült az öntet, összeforgatom a salátával és 2-3 órára a hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.
Sültek mellé isteni.
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A káposztát leveleire bontom majd káposztagyaluval csíkokra reszelem. Az almát és a sárgarépát meghámozom és mindkettőt nagy lyukú reszelővel lereszelem. Vigyázni kell arra, hogy mag ne kerüljön a salátába.
Megpucolom a hagymát és ezt is lereszemel a nagyobb lyukú reszelőn.
Összekeverem a lereszelt hozzávalókat majd megrózim és hozzáadom a mézet.
Jó alaposan összekeverem.
A joghurtot és a majonézt összekeverem, majd hozzáadom a mustárt és ezt is jó alaposan elkeverem benne. Megsózom, megborsozom, majd hozzáöntöm a citromlevet és jó alaposan összekeverem.
Ha elkészült az öntet, összeforgatom a salátával és 2-3 órára a hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.
Sültek mellé isteni.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Fokhagymás krumpli
Egyszerű, de mégis ízletes köret bármiylen húsételhez, de magában is isteni.
krumpli fokhagyma répa olaj