Burgonyakrokett

(főétel)

Burgonyakrokett

Hozzávalók:

80 dkg burgonya, 40 dkg liszt, 1 evőkanál só,

Elkészítés:

Amikor gyerek voltam, gyakran csinált édesanyám krokettet. Akkor nagyon úriasnak éreztük magunkat. Persze butaság, de kicsit ma is ünnepinek érzem a hangulatot, ha ez a köret :-)
 
Az elkészítése nagyon egyszerű.
 
A krumplit megpucolom, megmosom, majd kb 1 centis kockákra vágom.
Beleteszem egy lábosba, felöntöm vízzel majd hozzáadom a sót és közepes lángon 20-25 perc alatt puhára főzöm.
Ha megfőtt, leönöm róla vizet és hagyom, hogy kihűljön.
Amikor kihűlt, összetöröm és hozzáadom a lisztet és laza tésztává gyúrom.
 
A tésztából kb 1 centi vastag hengert formázok és ezt 3-4 centis darabokra szeletelem.
 
Egy serpenyőbe olajat öntök, és ha felforrt, beleteszem a tésztácskákat. Pár perc alatt megsülnek. Ha zsemlebarnára sült kivehető. 
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Tepsis krumpli

Tepsis krumpli

A tepsis krumplis az egyik legegyszerűbb étel. Viszont személy szerint az egyik nagy kedvencem.Azért nagyszerű, mert a sült krumpli minden állagában képviselteti magát benne. A roppanós - sós sült krumplitól a krémes, párolt burgonyáig minden benne van
Krumpli olaj só

Párolt lilakáposzta

Párolt lilakáposzta

Amikor gyerek voltam, az ünnepi ebédek sültjei mellé anyukám mindig párolt lila káposztát készített. Így ez a köret számomra mindig is egy kicsit az ünnepi hangulattal függött össze. Rántott hús, vagy sült csirke mellé gyakran készítek, és ilyenkor egy kicsit mindig visszarepülök gyermekkorom karácsonyaihoz :-)
lila káposzta ecet só olaj

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá