Burgonyakrokett
(főétel)

Hozzávalók:
80 dkg burgonya, 40 dkg liszt, 1 evőkanál só,Elkészítés:
	Amikor gyerek voltam, gyakran csinált édesanyám krokettet. Akkor nagyon úriasnak éreztük magunkat. Persze butaság, de kicsit ma is ünnepinek érzem a hangulatot, ha ez a köret :-)
	Az elkészítése nagyon egyszerű.
	A krumplit megpucolom, megmosom, majd kb 1 centis kockákra vágom.
	Beleteszem egy lábosba, felöntöm vízzel majd hozzáadom a sót és közepes lángon 20-25 perc alatt puhára főzöm.
	Ha megfőtt, leönöm róla vizet és hagyom, hogy kihűljön.
	Amikor kihűlt, összetöröm és hozzáadom a lisztet és laza tésztává gyúrom.
	A tésztából kb 1 centi vastag hengert formázok és ezt 3-4 centis darabokra szeletelem.
	Egy serpenyőbe olajat öntök, és ha felforrt, beleteszem a tésztácskákat. Pár perc alatt megsülnek. Ha zsemlebarnára sült kivehető. 
                 	© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
                
     
                
                    
                További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Krumplipüré
krumpli,vaj

Párolt lilakáposzta
Amikor gyerek voltam, az ünnepi ebédek sültjei mellé anyukám mindig párolt lila káposztát készített. Így ez a köret számomra mindig is egy kicsit az ünnepi hangulattal függött össze. Rántott hús, vagy sült csirke mellé gyakran készítek, és ilyenkor egy kicsit mindig visszarepülök gyermekkorom karácsonyaihoz :-)
lila káposzta  ecet  só  olaj
