Burgonyakrokett
(főétel)

Hozzávalók:
80 dkg burgonya, 40 dkg liszt, 1 evőkanál só,Elkészítés:
Amikor gyerek voltam, gyakran csinált édesanyám krokettet. Akkor nagyon úriasnak éreztük magunkat. Persze butaság, de kicsit ma is ünnepinek érzem a hangulatot, ha ez a köret :-)
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A krumplit megpucolom, megmosom, majd kb 1 centis kockákra vágom.
Beleteszem egy lábosba, felöntöm vízzel majd hozzáadom a sót és közepes lángon 20-25 perc alatt puhára főzöm.
Ha megfőtt, leönöm róla vizet és hagyom, hogy kihűljön.
Amikor kihűlt, összetöröm és hozzáadom a lisztet és laza tésztává gyúrom.
A tésztából kb 1 centi vastag hengert formázok és ezt 3-4 centis darabokra szeletelem.
Egy serpenyőbe olajat öntök, és ha felforrt, beleteszem a tésztácskákat. Pár perc alatt megsülnek. Ha zsemlebarnára sült kivehető.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Tepsis krumpli
A tepsis krumplis az egyik legegyszerűbb étel. Viszont személy szerint az egyik nagy kedvencem.Azért nagyszerű, mert a sült krumpli minden állagában képviselteti magát benne. A roppanós - sós sült krumplitól a krémes, párolt burgonyáig minden benne van
Krumpli olaj só

Rizi - Bizi
Ez az egyik legegyszerűbb köret, a lányaim mégis ezt szeretik a legjobban a sült krumpli után.
Szerintük vicces a sok kis zöld bogyó a rizsszemek között :-)
Amikor nagyon kicsik voltak, gyakran játszottak azzal, hogy külön válogatták őket és úgy ették meg :-)
Ilyenkor mindig eszembe jutott, hogy ugyanezt csináltam én is gyereknek :-)
rizs zöldborsó