Tepsis krumpli

(főétel)

Tepsis krumpli

Hozzávalók:

1 kg burgonya, olaj, ,

Elkészítés:

A tepsis krumplis az egyik legegyszerűbb étel. Viszont személy szerint az egyik nagy kedvencem. Azért nagyszerű, mert a sült krumpli minden állagában képviselteti magát benne. A roppanós - sós sült krumplitól a krémes, párolt burgonyáig minden benne van.

Amikor tényleg nincs semmi ötletem, akkor néha előveszem. Előnye, hogy faék egyszerűségű, hátránya, hogy nem aratok vele osztatlan sikert, de van amikor nem a konyháé a főszerep :-)

A legegyszerűbb krumpliétel elkészítéséhez csak a meghámozott krumplit karikákra kell vágni, és egy tepsibe rétegesen sütőpapírra tenni. Minden réteget sózzunk meg, és locsoljuk meg olajjal. Kevés olaj szükséges, úgyhogy éppen hogy csak legyen rajta olaj.

Ha elkészült, alufóliával fedjük le és tegyük közepesen forró sütőbe.
45 percig süssük fólia alatt, majd vegyük le a fóliát, és süssük így kb 20 percig. Amint a teteje megpirult, tálalható.

Mi magában is szoktuk enni, de köretként is ideális.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Fokhagymás krumpli

Fokhagymás krumpli

Egyszerű, de mégis ízletes köret bármiylen húsételhez, de magában is isteni.
krumpli fokhagyma répa olaj

Uborka saláta

Uborka saláta

Ahogy megjelennek tavasszal a friss zöldségek, keressük az alkalmat, hogy valamilyen salátát készíthessünk. Az uborka saláta jellemzően kísérőétel szokott lenni, bár a lányaim inkább a főétel helyett eszik. Ebből adódóan nagyon jó alku eszköz. Ha megeszik a főételt, mehet a saláta :-)
uborka ecet cukor só

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Krumpli, olaj,