Amerikai káposztasaláta

(főétel)

Amerikai káposztasaláta

Hozzávalók:

75 dkg káposzta, 2 db sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 3 db újhagyma, , bors, 1 teáskanál cukor, 1 pohár joghurt, 2-3 evőkanál majonéz, 1 evőkanál citromlé, 2 evőkanál ecet,

Elkészítés:

Nagyon imádom a káposztasalátát. Tavaly nyáron csináltam először és a lányok egyből rákaptak az ízére. Bevallom nekem is nagyon bejött és bár nem tipikusan diétás köret, de néhanapján azért kísértésbe esek :-)

Az elkészítése nagyon egyszerű. 
A káposztát vékony szeletekre vágom. Ehhez káposztagyalu a legideálisabb. A sárgarépát a reszelő egyel kisebb oldalával durvára reszelem, ahogy a hagymát is. 
Az újhagymát vagy póréhagymát vékony karikákra vágom.
A káposztát összekeverem a sárgarépával és a kétféle hagymával.
A joghurtot összekeverem a majonézzel, citromlével és az ecettel. 
Hozzáadom a sót, a borsot és a cukrot majd a citromlét és az ecetet. 
Alaposan összekeverem.

Nagyjából egy órát állni hagyom a hűtőben, hogy minden íz jól összeérjen. Húsok mellé ideális.
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Fokhagymás krumpli

Fokhagymás krumpli

Egyszerű, de mégis ízletes köret bármiylen húsételhez, de magában is isteni.
krumpli fokhagyma répa olaj

Párolt lilakáposzta

Párolt lilakáposzta

Amikor gyerek voltam, az ünnepi ebédek sültjei mellé anyukám mindig párolt lila káposztát készített. Így ez a köret számomra mindig is egy kicsit az ünnepi hangulattal függött össze. Rántott hús, vagy sült csirke mellé gyakran készítek, és ilyenkor egy kicsit mindig visszarepülök gyermekkorom karácsonyaihoz :-)
lila káposzta ecet só olaj

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből