Amerikai káposztasaláta

(főétel)

Amerikai káposztasaláta

Hozzávalók:

75 dkg káposzta, 2 db sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 3 db újhagyma, , bors, 1 teáskanál cukor, 1 pohár joghurt, 2-3 evőkanál majonéz, 1 evőkanál citromlé, 2 evőkanál ecet,

Elkészítés:

Nagyon imádom a káposztasalátát. Tavaly nyáron csináltam először és a lányok egyből rákaptak az ízére. Bevallom nekem is nagyon bejött és bár nem tipikusan diétás köret, de néhanapján azért kísértésbe esek :-)

Az elkészítése nagyon egyszerű. 
A káposztát vékony szeletekre vágom. Ehhez káposztagyalu a legideálisabb. A sárgarépát a reszelő egyel kisebb oldalával durvára reszelem, ahogy a hagymát is. 
Az újhagymát vagy póréhagymát vékony karikákra vágom.
A káposztát összekeverem a sárgarépával és a kétféle hagymával.
A joghurtot összekeverem a majonézzel, citromlével és az ecettel. 
Hozzáadom a sót, a borsot és a cukrot majd a citromlét és az ecetet. 
Alaposan összekeverem.

Nagyjából egy órát állni hagyom a hűtőben, hogy minden íz jól összeérjen. Húsok mellé ideális.
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Amerikai káposztasaláta amával

Amerikai káposztasaláta amával

Idén nagyon rákattantam az amerikai káposztasalátára, így elkezdtem variálni a hozzávalókat. Kipróbáltam almával is, ebből született ez a recept.
káposzta sárgarépa hagyma majonéz alma

Fokhagymás krumpli

Fokhagymás krumpli

Egyszerű, de mégis ízletes köret bármiylen húsételhez, de magában is isteni.
krumpli fokhagyma répa olaj

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből