Amerikai káposztasaláta

(főétel)

Amerikai káposztasaláta

Hozzávalók:

75 dkg káposzta, 2 db sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 3 db újhagyma, , bors, 1 teáskanál cukor, 1 pohár joghurt, 2-3 evőkanál majonéz, 1 evőkanál citromlé, 2 evőkanál ecet,

Elkészítés:

Nagyon imádom a káposztasalátát. Tavaly nyáron csináltam először és a lányok egyből rákaptak az ízére. Bevallom nekem is nagyon bejött és bár nem tipikusan diétás köret, de néhanapján azért kísértésbe esek :-)

Az elkészítése nagyon egyszerű. 
A káposztát vékony szeletekre vágom. Ehhez káposztagyalu a legideálisabb. A sárgarépát a reszelő egyel kisebb oldalával durvára reszelem, ahogy a hagymát is. 
Az újhagymát vagy póréhagymát vékony karikákra vágom.
A káposztát összekeverem a sárgarépával és a kétféle hagymával.
A joghurtot összekeverem a majonézzel, citromlével és az ecettel. 
Hozzáadom a sót, a borsot és a cukrot majd a citromlét és az ecetet. 
Alaposan összekeverem.

Nagyjából egy órát állni hagyom a hűtőben, hogy minden íz jól összeérjen. Húsok mellé ideális.
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Amerikai káposztasaláta amával

Amerikai káposztasaláta amával

Idén nagyon rákattantam az amerikai káposztasalátára, így elkezdtem variálni a hozzávalókat. Kipróbáltam almával is, ebből született ez a recept.
káposzta sárgarépa hagyma majonéz alma

Gnocchi

Gnocchi

Nagyon szeretjük a főzőműsorokat, és ezekben egyre gyakrabban találkozunk a gnocchi recepttel. Szeretjük az olasz konyhát, így gondoltam kipróbálom. Meglepő módon már az első alkalommal sikerült :-)
burgonya liszt tojás

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá