Párolt lilakáposzta

(főétel)

Párolt lilakáposzta

Hozzávalók:

Közepes fej lila káposzta, , olaj, ecet,

Elkészítés:

Amikor gyerek voltam, az ünnepi ebédek sültjei mellé anyukám mindig párolt lila káposztát készített. Így ez a köret számomra mindig is egy kicsit az ünnepi hangulattal függött össze.

Rántott hús, vagy sült csirke mellé gyakran készítek, és ilyenkor egy kicsit mindig visszarepülök gyermekkorom karácsonyaihoz :-)

Az elkészítése nagyon könnyű.
A káposzta külső csúnyácska leveleit leszedem, majd négyfelé vágom.
Lereszelem a torzsájáig és sózom. Hagyom állni 20 percig.
Egy lábasba kevés olajat teszek és a kinyomkodott káposztát beleteszem.
Takarék lángon, fedő alatt, folyamatos kevergetés mellett puhára főzöm.
Amikor kész 1 evőkanál ecetet teszek bele és jól megkeverem.
Hagyom állni kb. 20 percig, amíg összeérnek az ízek, majd tálalom.

Én langyosan, a párom hidegen szereti, a lányok pedig mindenhogy :-)

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Burgonyakrokett

Burgonyakrokett

krumpli,liszt,só

Rizi - Bizi

Rizi - Bizi

Ez az egyik legegyszerűbb köret, a lányaim mégis ezt szeretik a legjobban a sült krumpli után. Szerintük vicces a sok kis zöld bogyó a rizsszemek között :-) Amikor nagyon kicsik voltak, gyakran játszottak azzal, hogy külön válogatták őket és úgy ették meg :-) Ilyenkor mindig eszembe jutott, hogy ugyanezt csináltam én is gyereknek :-)
rizs zöldborsó

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

lila káposzta, ecet, , olaj

Szólj hozzá