Párolt lilakáposzta
(főétel)
Hozzávalók:
Közepes fej lila káposzta, só, olaj, ecet,Elkészítés:
Amikor gyerek voltam, az ünnepi ebédek sültjei mellé anyukám mindig párolt lila káposztát készített. Így ez a köret számomra mindig is egy kicsit az ünnepi hangulattal függött össze.
Rántott hús, vagy sült csirke mellé gyakran készítek, és ilyenkor egy kicsit mindig visszarepülök gyermekkorom karácsonyaihoz :-)
Az elkészítése nagyon könnyű.
A káposzta külső csúnyácska leveleit leszedem, majd négyfelé vágom.
Lereszelem a torzsájáig és sózom. Hagyom állni 20 percig.
Egy lábasba kevés olajat teszek és a kinyomkodott káposztát beleteszem.
Takarék lángon, fedő alatt, folyamatos kevergetés mellett puhára főzöm.
Amikor kész 1 evőkanál ecetet teszek bele és jól megkeverem.
Hagyom állni kb. 20 percig, amíg összeérnek az ízek, majd tálalom.
Én langyosan, a párom hidegen szereti, a lányok pedig mindenhogy :-)
Rántott hús, vagy sült csirke mellé gyakran készítek, és ilyenkor egy kicsit mindig visszarepülök gyermekkorom karácsonyaihoz :-)
Az elkészítése nagyon könnyű.
A káposzta külső csúnyácska leveleit leszedem, majd négyfelé vágom.
Lereszelem a torzsájáig és sózom. Hagyom állni 20 percig.
Egy lábasba kevés olajat teszek és a kinyomkodott káposztát beleteszem.
Takarék lángon, fedő alatt, folyamatos kevergetés mellett puhára főzöm.
Amikor kész 1 evőkanál ecetet teszek bele és jól megkeverem.
Hagyom állni kb. 20 percig, amíg összeérnek az ízek, majd tálalom.
Én langyosan, a párom hidegen szereti, a lányok pedig mindenhogy :-)
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Fokhagymás krumpli
Egyszerű, de mégis ízletes köret bármiylen húsételhez, de magában is isteni.
krumpli fokhagyma répa olaj
Burgonyakrokett
krumpli,liszt,só
Eszközök
Elküldöm ezt a receptet levélbenNézd meg mit főzhetsz még ezekből
lila káposzta, ecet, só, olaj