Meggy mártás
(főétel)

Hozzávalók:
1 kg meggy, 2 dl tejföl , 1 ek. liszt, cukor Ízlés szerint,Elkészítés:
A megmosott, kimagozott meggyet bő vízzel fölöntöm és ízlés szerint (mennyire savanyú a meggy?) cukrot teszek bele. A tejfölt csomó mentesen összekeverem a liszttel és amikor a meggy megfőtt beleteszem. Folyamatos keverés mellett behabarom.
A legfinomabb sós vízben főtt krumplival és a marhahús levesből maradt húsival.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Gnocchi
Nagyon szeretjük a főzőműsorokat, és ezekben egyre gyakrabban találkozunk a gnocchi recepttel.
Szeretjük az olasz konyhát, így gondoltam kipróbálom.
Meglepő módon már az első alkalommal sikerült :-)
burgonya liszt tojás

Rizi - Bizi
Ez az egyik legegyszerűbb köret, a lányaim mégis ezt szeretik a legjobban a sült krumpli után.
Szerintük vicces a sok kis zöld bogyó a rizsszemek között :-)
Amikor nagyon kicsik voltak, gyakran játszottak azzal, hogy külön válogatták őket és úgy ették meg :-)
Ilyenkor mindig eszembe jutott, hogy ugyanezt csináltam én is gyereknek :-)
rizs zöldborsó