Meggy mártás

(főétel)

Meggy mártás

Hozzávalók:

1 kg meggy, 2 dl tejföl , 1 ek. liszt, cukor Ízlés szerint,

Elkészítés:

A megmosott, kimagozott meggyet bő vízzel fölöntöm és ízlés szerint (mennyire savanyú a meggy?) cukrot teszek bele. A tejfölt csomó mentesen összekeverem a liszttel és amikor a meggy megfőtt beleteszem. Folyamatos keverés mellett behabarom. 

A legfinomabb sós vízben főtt krumplival és a marhahús levesből maradt húsival.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Párolt lilakáposzta

Párolt lilakáposzta

Amikor gyerek voltam, az ünnepi ebédek sültjei mellé anyukám mindig párolt lila káposztát készített. Így ez a köret számomra mindig is egy kicsit az ünnepi hangulattal függött össze. Rántott hús, vagy sült csirke mellé gyakran készítek, és ilyenkor egy kicsit mindig visszarepülök gyermekkorom karácsonyaihoz :-)
lila káposzta ecet só olaj

Amerikai káposztasaláta

Amerikai káposztasaláta

Nagyon imádom a káposztasalátát. Tavaly nyáron csináltam először és a lányok egyből rákaptak az ízére. Bevallom nekem is nagyon bejött és bár nem tipikusan diétás köret, de néhanapján azért kísértésbe esek

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből