Sült pecsenye libamell
(főétel)

Hozzávalók:
2 db pecsenye libamell, só, bors,Elkészítés:
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A sütőt előmelegítem, majd a hús bőrös felét óvatosan bevagdalom vigyázva, hogy ne vágjam be túl mélyen. A lényeg, hogy csak a zsírt vágjuk, a húst ne.
A melleket besózom jó alaposan és borsőrlővel megszórom.
Kicsit állni hagyom.
Egy serpenyőbe bőrével lefelé belerakom a melleket.
Kb 5 perc alatt a bőrét pirosra sütöm majd megfordítom és a húsos felét is sütöm kb 5 percig.
Ez alatt a mellek kiengedik a zsírjukat. Ha túl sokat enged, akkor öntsünk le belőle.
Ezután tepsibe teszem és berakom a sütőbe 10 percre.
Ha lejárt a 10 perc, elzárom a sütőt és a tepsit alufóliával lefedve visszateszem még 10 percre.
Ha felvágod és szép rózsaszín, akkor tökéletes. Ha piros, akkor pár percre vissza kell tenni. Ha szürke, akkor túlsütötted :-)
Én rizibizivel szeretem a legjobban, de bármilyen körettel tálalható.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Klasszikus karácsonyi pulykasült
Karácsony közeledtével mindig előkerül a pulykasült recept. Már hetekkel az ünnep előtt nézegetjük a bébi pulykákat és felidézzük az elmúlt évek ünnepeit.
A karácsonyi pulyka elkészítése nem egyszerű, de az ünnepi hangulat elengedhetetlen kelléke nálunk :-)
pulyka gesztenye alma körte szalonna fehérbor

Ördög lóháton
Az ördög lóháton nálunk hagyományosan a karácsonyi ebéd része. Magét az elnevezést évekkel ezelőtt láttam a Két idő hölgy c gasztro sorozatban. Igazából csak baconbe tekert májakat takar, de így sokkal jobban hangzik
csirkemáj bacon vaj

Sajtos - Sonkás - Baconös csirketekercs
A csirkerolád viszonylag új elem nálunk a konyhába, de már az első próbálkozásaimat is nagy siker övezte itthon. Persze a főzőműsorok tele vannak ilyen ételekkel, de higgyétek el, egyáltalán nem olyan könnyű megtalálni a megfelelő technikát, de ha egyszer ráérzel, utána már nem okoz problémát a továbbfejlesztés :-)
csirkemell bacon sajt sonka