Ördög lóháton

(főétel)

Ördög lóháton

Hozzávalók:

12 db csirkemáj (kb 1/2 kg), 25 dkg bacon, vaj,

Elkészítés:

Az ördög lóháton nálunk hagyományosan a karácsonyi ebéd része. Magát az elnevezést évekkel ezelőtt láttam a Two Fat Ladies c gasztro sorozatban. Igazából csak baconbe tekert májakat takar, de így sokkal jobban hangzik :-)

Az elkészítés végtelenül egyszerű.
A májakat alaposan megmosom és mindegyiket alaposan becsomagolom baconbe. Amennyire lehetséges a bacon fedje be a májat.
Minden kis csomagot átszúrok egy fogpiszkálóval és kivajazott tepsibe teszek.

Ha minden csomag a tepsibe került, akkor lefedem alufóliával, majd közepesen forró sütőbe teszem.
15 perc után leveszem róla a fóliát és további 10 percig anélkül sütöm.

Amikor a bacon ropogósra sült, akkor készült el.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Klasszikus karácsonyi pulykasült

Klasszikus karácsonyi pulykasült

Karácsony közeledtével mindig előkerül a pulykasült recept. Már hetekkel az ünnep előtt nézegetjük a bébi pulykákat és felidézzük az elmúlt évek ünnepeit. A karácsonyi pulyka elkészítése nem egyszerű, de az ünnepi hangulat elengedhetetlen kelléke nálunk :-)
pulyka gesztenye alma körte szalonna fehérbor

Sajtos - Sonkás - Baconös csirketekercs

Sajtos - Sonkás - Baconös csirketekercs

A csirkerolád viszonylag új elem nálunk a konyhába, de már az első próbálkozásaimat is nagy siker övezte itthon. Persze a főzőműsorok tele vannak ilyen ételekkel, de higgyétek el, egyáltalán nem olyan könnyű megtalálni a megfelelő technikát, de ha egyszer ráérzel, utána már nem okoz problémát a továbbfejlesztés :-)
csirkemell bacon sajt sonka

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirkemáj, bacon, vaj

Szólj hozzá