Sajtos - Sonkás - Baconös csirketekercs

(főétel)

Sajtos - Sonkás - Baconös csirketekercs

Hozzávalók:

1/2 kg csirkemell filé, 40 dkg bacon, 10 dkg füstölt eidami sajt, 10 dkg gépsonka, sültcsirke fűszer, olaj,

Elkészítés:

A csirkerolád viszonylag új elem nálunk a konyhában, de már az első próbálkozásaimat is nagy siker övezte itthon.

Persze a főzőműsorok tele vannak ilyen ételekkel, de higgyétek el, egyáltalán nem olyan könnyű megtalálni a megfelelő technikát, de ha egyszer ráérzel, utána már nem okoz problémát a továbbfejlesztés :-)
Az elkészítés egyébként – kis gyakorlás után – egyáltalán nem bonyolult.
A csirkemellet előző nap vékony szeretekre vágom. Minél vékonyabb, annál könnyebb dolgod lesz másnap. :-)
Ezután a szeletek mindkét felét vékonyan megszóróm sültcsirke fűszerkeverékkel, kevés olajat öntök rá, és éjszakára beteszem a hűtőbe, hogy összeérjen. A pácba lehet tenni még rozmaringot és rácsavarhatjuk egy lime levét, de ez már egy másik tekercs lesz, csak jelezem, hogy itt is lehet még variálni :-)

Az elkészítés a következő:
A sajtot nagy lyukú reszelővel lereszelem. Ezután a sonkát vékony csíkokra vágom.
A csirkeszeletet egy deszkán elsimítom. Ha nem sikerült nagyon vékonyra vágnod, akkor fólia alatt klopfolhatod kicsit, hogy jó vékony legyen. Ezután a kilapított szeletre előbb sonka csíkokat teszek, majd kevés sajtot ezután jó szorosan feltekerem.
Ezután a két végét összefogva előbb hosszában, majd körbe is betekerem bacon szeletekkel.
Az így elkészült tekercseket kivajazott (vagy sütőpapírra olajjal vékonyan kikenve) tepsibe teszem, és 200-250 fokon 30 percig fólia alatt sütöm. Ezután leveszem róla a fóliát és a nélkül sütöm még 15 percig.

Általában krumplipürével és párolt zöldbabbal szoktam tálalni, de rizzsel vagy sült krumplival is nagyon finom.   


További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Zelleren párolt pulykamell

Zelleren párolt pulykamell

Ez legjobb pulyka recept, amit nem kell centinként egy óráig sütni. Zellerágyon nagyon finom.
pulyka zeller vöröshagyma fokhagyma joghurt

Tempurabundás pulykafalatok

Tempurabundás pulykafalatok

Nagyon szeretem a tempurabundát, mert néha jó a változatosság, ha rántott dolgokat szeretnék a tányérra tenni. Külön jó, hogy sokkal gyorsabban megvan, mintha hagyományos panírba készíteném.
pulykamell tojás liszt

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirkemell, bacon, sajt, sonka

Szólj hozzá